keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Päivä 1: Esittele itsesi

Olen Fifi, 30 vuotta, kotoisin Salosta ja Turusta (en tosin syntynyt kummassakaan) ja nykyinen ulkosuomalainen. Olen asunut Etelä-Ranskassa Aix-en-Provencessa vaihtelevasti jo vuodesta 2003 ja pysyvästi vuodesta 2009. Parhaillaan tosin kirjoitan tätä Salossa, sillä olen Suomessa 3 kk:n työharjoittelussa heinäkuun loppupuolelle saakka.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja työharjoitteluraporttia vaille kansainvälisen kaupan kandidaatti. Valmistuin ranskan ja saksan opettajaksi 2008, mutta koska en kahdessa vuodessa löytänyt oman alani töitä – tai ylipäätään juuri mitään töitä – aloitin viime vuonna vuoden kestävän kaupallisen licence professionnelle -täydennyskoulutuksen Paul Cézanne -yliopistossa Aixissa. Tämänhetkinen työharjoitteluni liittyy juuri näihin opintoihin. 

Perheeseeni kuuluvat Suomessa vanhemmat, veli vaimoineen ja kolme maailman lutuisinta ja rakkainta mopsia, Guru, Mirkku ja Meeri. Ranskassa tulee pian täyteen 8 vuotta (kauko-)suhdetta puoliskoni E:n kanssa, joka ei omasta pyynnöstään halua esiintyä blogissa muuten kuin nimikirjaimella. Ranskalaiseen perheeseeni kuuluu myös E:n iäkäs isä, charmantti vanhan ajan herrasmies ja entinen Ranskan armeijan upseeri, joka ihailee Mannerheimia.

Rakastan lukemista, matkustamista, vaaleanpunaista, Mireille Mathieuta, juustokakkua ja liskoilua eli loikomista ilman mitään sanottavaa tekemistä, kuten sisiliskot ("liskoilu" on omatekoinen suomennokseni verbistä lézarder; lézard tarkoittaa liskoa). En pidä hyönteisistä, kasviksista, stressistä, pikkulapsista enkä epäkohteliaisuudesta. 

Tämä E:n ottama kuva on suosikkini kaikista omakuvistani. Olen sangen kriittinen minusta otettujen valokuvien suhteen, mutta tässä kuvassa on kaikki kohdallaan. 

  

0 kommenttia: