sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Päivä 13: Tällä viikolla

Näin sunnuntai-iltana on mainio tilaisuus muistella kuluneen viikon pieniä ja isompia iloja. Aiemminkin olen listannut erilaisia positiivisia juttuja (täällä, täällä ja täällä) ja nyt voisi positiivisuudelle olla uudelleen tilausta harmaan ja sateisen kesäsään keskellä. Mitä mukavaa minulle siis tällä viikolla tapahtuikaan?


- Työviikkoni alkaessa minulla oli -3 h 45 min työaikaa viimeviikkoisen illanviettomme jäljiltä. Vaikka miinustyöaika ei varsinaisesti haittaakaan, päätin kuitenkin kiriä viiveen kiinni. Maanantaina olin töissä klo 17.40 saakka, muina päivinäkin noin viiteen, ja perjantaina aloitin jo klo 7.25. Sain tekemättömät tunnit täyteen ja tällä hetkellä taidan jopa olla kymmenisen minuuttia plussalla.

- Pitkien päivien ansiosta sain töitäkin kunnolla tehtyä: yli 50-sivuinen PowerPoint-yhteenveto työni tämänastisista tuloksista valmistui jo keskiviikkona ja lähetin sen saksalaisen emoyhtiömme markkinointiosastolle luettavaksi. Sen jälkeen olenkin voinut keskittyä harjoitteluraporttini kirjoittamiseen; sitä on nyt koossa jo 15 sivua ja minulla on vielä kolme päivää aikaa saada se valmiiksi.

- Perjantaina oli niin kaunis ilma, että pystyimme töissä juomaan aamu- ja iltapäiväkahvit pihalla ja syömään lounasta ulkona. 

- Kävin kaksi kertaa vesijuoksemassa 45 minuuttia kerrallaan, ja siihen päälle kummallakin kerralla 10 min vesivenyttelyä. 

- Järjestin itseni enoni ja tätini mökille juhannusvieraaksi. En ole ainakaan 15 vuoteen ollut juhannuksena mökillä, juhannuksen olen viettänyt Suomessa viimeksi 2003 enkä ole nähnyt mökkiäkään yli kahteen vuoteen. Vaikka juhannus olisi kuinka sateinen ja viileä tahansa, odotan sitä suunnattoman innokkaasti! Pähkähullu mutta vakaa aikomukseni on heittää tällä kertaa talviturkki Saaristomereen, sillä en ole uinut luonnonvedessä sitten Karibian-matkani tammikuussa 2002.
- Koska minulla on Suomessa mukanani vain ns. hyviä kaupunkivaatteita, kävin tänään äidin kanssa Tarjoustalossa mökkivaateostoksilla. Ostin kaksi pitkähihaista t-paitaa, kahdet collegehousut, hupparin ja pyjaman, joilla uskoisin pärjääväni kolme päivää saaressa metsän keskellä. 

- Olen leiponut elämäni ensimmäisen hyydykekakun, joka onnistui yli odotusten. Rakkaat kollegani piristävät vähän väliä kahvipöytäkeskustelujamme reseptivinkeillä ja minä olen kopioinut niistä parhaat talteen. Mustikkajogurtista tehty kakku oli sekä helppo että herkullinen:


200 g Digestive-keksejä
100 g rasvaa
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
4 dl mustikkajogurttia
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Hienonna keksit ja lisää sulatettu rasva. Taputtele muruseos irtopohjavuokaan, jossa on leivinpaperi.
Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen jogurtti, sokeri ja kuuma liivateseos. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa.

- Tänään saimme pitkästä aikaa vieraiksemme paitsi veljeni vaimoineen, myös kolme ylimääräistä mopsia. Mopojen kokoontumisajoissa oli näin ollen koolla kuusi lyttykuonoa:
- Äkkäsin Halikon Design Hill -sisustuskaupasta mainion pannulapun (vai patalapun? siis sen, jonka avulla saa kuuman pellin pois uunista polttamatta käpäliään):


Ihmettelin hetkisen, mitä tekemistä pannulapulla on eläinkokeiden kanssa, kunnes tajusin, ettei kantasana tässä suinkaan ole "eläinkoe" vaan "eläinkokki"! Sisäinen kielitieteilijäni taputtaa ja riemuitsee oivaltavasta keksinnöstä.

Tällainen oli minun viikkoni. Mitä iloista te olette viime päivinä kokeneet?

1 kommenttia:

Susu kirjoitti...

WOW! Fifi mökille ja vielä talviturkin heittoon. Sitä raporttia odotan innolla:-)
Tällä mökillä on tehty kässyjä ja värjätty lankoja puhumattakaan uimisesta aamuin illoin!