lauantai 3. lokakuuta 2009

Intiaanien vastaisku

Jokin aika sitten kirjoittamani haikea syysteksti osoittautuikin aikaansa edellä olevaksi. Etelä-Ranskassa on nimittäin nautittu jo kaksi viikkoa harvinaisen lämpimästä intiaanikesästä. Lämpötilat kipuavat päivisin helposti 25-28 asteeseen ja käsivarteni muuttuvat yhä ruskeammiksi. Pari viikonloppua sitten käväisimme varta vasten Avignonissa syysvaateostoksilla: palasin sieltä mukanani pitkät housut, neljä pitkähihaista t-paitaa, neule ja iso huivi, enkä ole vieläkään saanut tilaisuutta käyttää niistä ainuttakaan. Onhan toki huimaa kuljeskella lokakuisena iltana Aixin keskustassa puolihameessa, t-paidassa ja sandaaleissa palelematta vähääkään, mutta toisaalta kaipaan jo hivenen kirpeän viileitä, kuulaita syysaamuja, jolloin on mukava lähteä liikkeelle uusissa farkuissa, neuleessa ja kävelykengissä ja huivi kaulassa. Kyllä sekin aika vielä tulee – nautitaan nyt tästä odottamattomasta kesän jatko-osasta! Syysbiisini Quand vient l'automne sijaan hyräilen siis vielä toistaiseksi Joe Dassinin hempeää L'été indien, joka on jostain käsittämättömästä syystä saanut suomalaiseksi nimekseen Kuusamo (!?!):

On ira où tu voudras, quand tu voudras
Et l'on s'aimera encore lorsque l'amour sera mort
Toute la vie sera pareille à ce matin

Aux couleurs de l'été indien...

Menemme minne tahdot ja milloin tahdot
Ja rakastamme toisiamme vielä rakkauden kuoltuakin
Koko elämä on samanlainen kuin tämä intiaanikesän värinen aamu...Työsopimukseni jatkuu vielä kaksi viikkoa, mutta olen jo ryhtynyt erinäisiin toimenpiteisiin sen jälkeistä aikaa varten. Mm. lukemistoni on vaihtunut tällaisesta...... tällaiseen:CV-oppaiden oppien mukaan aiemmat hakemukseni ovat olleet täysin surkeita ja kelvottomia. Uusien neuvojen avulla olenkin väsäämässä aivan helkutinmoista hakemuskirjettä kirjastoa varten! Sitä lukiessaan kaupungin rekrytointi-ihmiset eivät voi kuin langeta ihastuksesta polvilleen. Noin lievästi liioitellen...

Lähitulevaisuuteni on selkeytymässä myös loppuvuoden ja kotiinpaluun osalta. Vaihdoin lentolippuni paluupäiväksi 14. marraskuuta ja otin yhteyttä Stockmannin rekrytointiin: jos Luoja ja talouskriisi suovat, kauppaan jälleen kirjoja jouluaattoon saakka. Ennen kaikkea kotiin on kiire kahdesta syystä:


Guru esittelee upeaa lehmäkaulapantaansa, joka on kotoisin oikeasta koirien muotiliikkeestä Aixista...


... ja Mirkku poseeraa loppukesän koiranäyttelypalkintojensa vierellä.

Kuinka olen saanut nukutuksi jo neljä kuukautta ilman jalkopäässä hellyttävästi kuorsaavaa paistia?
8 kommenttia:

Jenna kirjoitti...

ole hyvä kuvien lainaamisesta :P

mopsinkarvaa lakanoissa kirjoitti...

Täällä on aamuisin muutama pakkasaste, kevyttoppis päällä ja "Ihan Guru" päässä(pipo).Päivisin on aurinko paistanut ja on kaunista. Kyllä kai syksy sinnekin entää.

Muistan nuoruudesta Joe Dassinin, mulla oli se levykin, eikä todellakaan Dannyn Kuusamo tuottanut samoja fiiliksiä, ehei!

Jännittää se, millaisen hakemuksen teet. Eräs henkilö, jonka lähisukulainen on valkkaamassa ihmisiä hakemusten kautta töihin, oli kertonut, että kannattaa tehdä hakemus, joka iskee heti kättelyssä ja eroaa perusformusta. Ainakin täällä meillä, sikäläisethän ovat jossain viime vuosituhannen alkumetreillä, joten mene ja tiedä, kokeilla aina kannattaa.

Marraskuun puoltaväliä odotellaan, lippukunnan 60-v.juhla 15.11, joten viikonloppu tulee olemaan kiireinen ja antoisa.

Bis mal...

Mari kirjoitti...

Suloisen näköisiä koiria :)

Susu kirjoitti...

Täällä on meneillään kunnon syysmyrsky. Jotenkin ihanaa käpertyä soffannurkkaan kutomaan ja sytyttää kynttilät...

Airelle kirjoitti...

kun kirjoittaa hakemusta asia joka kai tulisi pitää mielessä missä tahansa on: sama ihminen lukee satoja muitakin hakemuksia. siis ei liian pitkää, pitkäveteistä, sekavaa, hankalasti ymmärrettävää tms tai se lukija iskee koko kirjeen heti paikalla roskiin. jotain jolla eroat joukosta olisi myös hyvä keksiä. en vaan osaa neuvoa sinulle mitä se olisi - varmaan oma mielikuvituksesi on paras neuvoja!
intiaanikesä on kuulemma huomenna loppu??!! joten toivottavasti otit siitä kaiken irti. tsemppiä Suomeen ja Ranskaan!

Anonyymi kirjoitti...

Itselläkin on työhaku Ranskassa kohta edessäpäin, joten olisi mielenkiintoista kuulla vinkkejä huippu hakemuskirjeen tekoon! Onko oppaista ollut hyötyä?

-K

Miira kirjoitti...

Se intiaanikesä on alun perin Toto Cutugnon käsialaa (näkyy tuon YouTube-klipin alussa nimi), ja biisin nimi on Africa. Alkuperäisistä sanoista mulla ei ole hajuakaan, mutta jos suomentaja on hakenut jotain eksotiikkaa Afrikan vastapainoksi...?

Fifi kirjoitti...

Jenna: Eipä kestä! :D ja anteeksi...!

Mari: Tärpät kiittävät!

Susu: Kommentistasi tuli ihanan syksyinen tunnelma!

Airelle: Siinäpä se, kun pitäisi olla yhtä aikaa sekä selkeän asiallinen että omaperäinen! Yksi rekrytoija pitää värillisistä papereista, toinen taas karsastaa kaikkea mielikuvituksellisuutta... C'est pas simple !

Anonyymi: Kiitos vinkistä! Hakemuskirjeaiheinen postaus on tulossa lähiaikoina.

Miira: Saattaa hyvinkin pitää paikkansa. Jotenkin vain Kuusamo kuulostaa kummalliselta, kun on tottunut Dassinin ja Cutugnon versioihin.