keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Viikonloppuretkellä, osa 2

(Huomaa alempana päivän toinen uusi päivitys!)


Eläintarhareissun jälkeen pidimme lepopäivän ja lähdimme sunnuntaina uudelleen lähiseuturetkelle. Tällä kertaa suuntasimme Ganagobien munkkiluostariin Manosquen ja Sisteronin välimaastossa. Luostarissa voi vierailla vain kirkossa, mutta koska se sijaitsee korkealla kukkulalla, sieltä oli upea näköala Durance-joen laaksoon ja Alpeille:Itse kirkko oli yksinkertainen ja pelkistetty, mutta sen koristeellisesta pääovesta tulee mieleen lähinnä piparkakkutalo:

Kirkon sisäpihalla oli komea holvikäytävä, joka ei harmi kyllä ole avoinna yleisölle. Holvikäytävän päässä näkyi ahdistavan kapea, kiveen louhittu portaikko, jota en kyllä olisi ollut valmis kiipeämään:

Maisemia ihasteltuamme ajoimme muutaman kilometrin päähän pikkuiseen Lursin kylään, joka tunnetaan lähinnä siellä elokuussa 1952 tapahtuneesta rikoksesta: kolmihenkinen englantilaisperhe murhattiin heidän yöpyessään Dominicin suvun maatilan tontilla. Maatilan isäntä tuomittiin murhasta ja armahdettiin myöhemmin, mutta koskaan ei pystytty todistamaan, kuka todellisuudessa murhasi englantilaisturistit.

Synkästä historiastaan huolimatta Lurs on hurmaava pikkukylä, jossa ei ole muuta tekemistä kuin kuljeskella kapeilla kujilla ja ihastella tyypillisiä vanhoja kivitaloja:Lursista jatkoimme Forcalquier'n pikkukaupunkiin ja pysähdyimme lämmittelemään kaakaokupilliselle ennen kotimatkaa. Se oli varmaankin viimeinen kerta tänä vuonna, kun tarkenee istua kahvilan ulkoterassilla. Ensi kesää odotellessa...

0 kommenttia: