torstai 5. kesäkuuta 2008

Perheenlisäystä!

Suuria uutisia: saamme piakkoin uuden perheenjäsenen! Minulle ei sentään onneksi ole käynyt köpelösti, vaan uudella tulokkaalla on neljä jalkaa, mulkosilmät ja kippurahäntä. Hän on nimeltään Mirkku ja saapuu heinäkuussa.

Aatun poismenon jälkeen aloimme pohtia Gurun tulevaisuutta perheen ainoana mopsina ja totesimme pian, että sosiaalisena eläimenä Gurre tarvitsee seuraa. Mopsi on laumaeläin, ja varsinkin Guru oli siihen asti aina elänyt useampimopsisessa taloudessa. Aatun siirryttyä enkelimopsiksi Guru vaikutti pitkään apaattiselta ja yksinäiseltä. Nyt tilanne on jo helpottunut, mutta olemme edelleen sitä mieltä, että toisen lajitoverin seura tekisi Gurpalle hyvää. Gurun sisko Grace sai sopivasti vapun aikaan pentuja, joista me otamme yhden tytön. Tulevaisuudessa kodissamme elelevät siis eno ja sisarentytär. Tänään menemme ensimmäistä kertaa Inkooseen tapaamaan Mirkkua. Yritän saada uudesta lutukullasta mahdollisimman paljon kuvia; niitä odotellessa pentuetta voi katsella kasvattajan sivuilla.

Eilen käynnistin viimeisen työpäiväni todellisella energialatauksella. Nousin seitsemältä ja lähdin melkein suoraan sängystä vesijumppaan Kupittaan maauimalaan, jonne ei ole meiltä sataakaan metriä matkaa. Keskiviikkoaamuisin klo 7.30 siellä pidetään aamuvesijumppa, joka osoittautui aivan ihanaksi kokemukseksi. Vesi tuntui uskomattoman lämpimältä, ja auringonpaisteessa pilvettömän taivaan alla kelpasi polskia. Uimahallin vesijumppatunnit eivät ole koskaan kuluneet yhtä nopeasti! Jumpan jälkeen heitin vaatteet märän uimapuvun päälle ja kipitin kotiin suihkuun ja aamukahville. Olo oli todella pirteä melkein koko päivän! Valitettavasti minulla on jäljellä enää yksi keskiviikkoaamu Turussa, mutta menen ehdottomasti silloin uudelleen aamujumppaan.

Huomenna lähdemme muutamaksi päiväksi sukumökille Korppoon Norrskataan. En ole ollut mökillä sitten syyskuun 2006: muistan, kuinka istuin mökin terassilla lukemassa Acide sulfuriquea ja mietin, mitkä katkelmat valitsen vasta idea-asteella olleen gradun aineistoksi. Nyt on gradu valmis ja Acide sulfuriquen osaan paikoin ulkoa...! Mökillä on odotettavissa rentoutumista, ulkona löhöilyä, roséviiniä, saunomista, Madame de Pompadourin elämäkertaa, iPodia, Gurun hellimistä, sauvakävelylenkkejä, meren kuuntelemista ja katselemista, ohi lipuvien ruotsinlaivojen bongailua... bref, Suomen kesästä nauttimista vuosien tauon jälkeen. Nettipimentokaan ei haittaa, onpahan hyvää harjoittelua Aixia varten! Blogi päivittyy tietysti heti mökiltä palattuani.

Mökki kuvattuna alhaalta rannasta sekä takapihan terassilta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania koirauutisia! Ja söpöjä ovat mopsit pienenä :)

Vitsi kun tuli mökkikuvista meijän kesämökki mieleen, veden äärellä sekin. Pitänee juhannuksena ottaa muutama kuva ni voi sitten ens talvenaki fiilistellä.

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten suloisia ovat pennut! Kumpi noista on Mirkku? Jos olen Turus ens ke niin otatko mukaan vesijumppaan? En ole koskaan (tai ehkä lapsena) käynyt Kupittaan maauimalassa enkä vesijumpassa mut toi kuulostaa ihanalta! Mukavaa viikonloppua!

Fifi kirjoitti...

Monsteri: Mopsit ovat söpöjä aina, mutta erityisesti vauvoina! Olen aina luullut, että kissanpentu on suloisinta maailmassa, mutta mielipiteeni kaipaa näköjään päivitystä: kissan- ja mopsinpennut ovat suloisinta maailmassa! :)

Susu: Mirkku on ylhäältä päin katsottuna toisessa kuvassa vasemmalla. Yksittäiskuviakin tulossa blogiin!

Ilman muuta mennään vesijumppaan yhdessä! Loppuu klo 8.15, sähän vissiin ehdit siitä puotiinkin ihan kivasti? Sovitaan vielä viikolla tarkemmin, mutta mä olen ainakin tuolloin menossa. Olisi hauskaa saada kaveri mukaan!