keskiviikko 4. heinäkuuta 2007

Allez ALE !

Täällä päin Ranskaa alkoivat tänään alennusmyynnit. Ale tapahtuu Ranskassa viranomaisten tarkoin määrittelemänä aikana, en nyt juuri muista sovitaanko asiasta departementti- vai aluetasolla, mutta joka tapauksessa ale saa alkaa tasan tiettynä päivänä ja kestää tasan määrätyn ajan. Jotkut tuttavani ottavat joka vuosi alen alkamispäivänä lomaa ehtiäkseen heti aamusta apajille. Minä taas en olisi muistanut koko alennusmyyntiä, jos en olisi eilen illalla töissä ihmetellyt, miksi kaikki Aixin putiikit olivat kiinni jo ennen kuutta. Niissä tietysti valmisteltiin kovalla kiireellä aletavaroita täksi aamuksi! Itse en aio tähän massahysteriaan osallistua useastakin hyvästä syystä:

1. Minulla ei ole rahaa: heinäkuun palkkaa ei saa ennen elokuun alkua, vaikka kuinka olisi alennusmyynti.

2. En tarvitse mitään. Olen koko kesän töissä, joten pukeudun shortseihin ja siniseen Aixin kuntayhtymän logolla koristeltuun unisex-teepaitaan = aivan turha ostaa kauniita kesävaatteita.

3. Tämän kauden värit ovat minulle totaalisen käyttökelvottomia: beigeä, luonnonvalkoista, harmaata, ruskeaa jne. joka paikka täynnä. Non merci.

4. Monessa kaupassa ei yksinkertaisesti ole jättimäistä vaatekokoani 44-46, mikä helpottaa huomattavasti ostopäätöksen tekemättä jättämistä.

Korkeintaan saatan pistäytyä parissa vakioboutiquessani aivan alen loppumetreillä, kun jo alennetut hinnat laskevat vielä kerran. Jos silloin löydän jotain, saatan ostaa, mutta todennäköisyys siihen on hyvin pieni.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihanan viisasta ja fiksua!Ja mitä sitä nyt ulkomailta ostaa,kun Suomestakin saa...

Fifi kirjoitti...

Aivan, hyvä karhu! Paitsi että haluaisin kumminkin mustat sandaalit, joita voi käyttää töissä mutta jotka eivät ole terveyssandaalien näköiset, saako pistäytyä työmatkalla kenkäkaupassa Visalla varustautuneena? :p