perjantai 12. tammikuuta 2007

Uusi vuosi, mutta entinen elämä


Mainiota vuotta 2007 kaikille blogin lukijoille!

Vuosi tosin vaihtui jo melkein kaksi viikkoa sitten, mutta palasin Aixista vasta myöhään tiistai-iltana enkä erinäisten matkatavara- ja tietokoneongelmien vuoksi ole ehtinyt aiemmin päivittää blogia. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Matkani sujui erinomaisesti, vaikka aika kuluikin jälleen aivan liian nopeasti. Kaksi viikkoa on valitettavan vähän, kun ottaa huomioon, että olen ollut Suomessa syyskuun alusta asti. Olimme enimmäkseen kotona tai asioilla Aixissa, kerran kävimme Avignonissa. Tapasin pikaisesti viimekesäisiä kollegoitani ja myös esinaiseni, joka alustavasti lupasi ottaa minut jälleen töihin tulevana kesänä.

Kotiinlähtö oli jälleen kerran surkea, mutta toivuin siitä onneksi nopeasti. Nyt tarvitsenkin kaiken mahdollisen energian gradun kirjoittamiseen, sillä olen ollut aivan liian kauan tekemättä mitään. Teoriaosan palautus on tasan kuukauden kuluttua, 12.2., enkä ole vielä edes aloittanut. Olen muokannut jonkin verran ensimmäistä teoriaosaa, mutta päätin keskittyä ensisijaisesti kohteliaisuutta käsitteleviin lukuihin ja palata myöhemmin parantelemaan työn alkuosaa. Onneksi gradua ei tarvitse kirjoittaa kronologisesti alusta loppuun!

Välillä iski jo ahdistus, koska 15 sivun kirjoittaminen kuukaudessa tuntuu aika hurjalta urakalta. Siihen on kuitenkin pakko pystyä. Toisaalta voin yrittää suhtautua työhön kiinnostavana haasteena, ja onnistuessani todistan samalla itselleni, että kykenen työskentelemään kunnolla tiukasta aikataulusta ja paineista huolimatta. Käväisen tiistaina ohjaajan luona hakemassa henkistä tukea ja rohkaisua. Graduoppaisiinkin voisi taas vaihteeksi tarttua. Tärkeintä tällä hetkellä on saada työ nopeasti alulle: jo sivunkin kirjoittaminen antaa itsevarmuutta ja paremman mielen. Nyt ei ole varaa laiskotella.

0 kommenttia: