tiistai 25. syyskuuta 2012

Sheila ja pyhä Rita

Viime viikonloppuna lennähdimme puoleksitoista päiväksi Pariisiin. E:n lempilaulaja Sheila esiintyi lauantai-iltana Olympia-salissa ja olimme varanneet liput konserttiin jo maaliskuussa. 

Varsinaista Pariisissaoleskeluaikaa meillä ei ollut kuin osa lauantaista, koska perjantaina olimme perillä vasta seitsemän maissa, silloin satoi ja olimme väsyneitä emmekä käyneet muualla kuin syömässä hotellia vastapäätä. Sunnuntaina taas lähdimme lentokentälle jo vähän ennen puoltapäivää. 

Minulla ei ollut tällä kertaa mitään tiettyä must-vierailukohdetta etukäteen päätettynä, mutta tekemistä keksimme silti. Olin jo pitkään halunnut käydä Pigallella, en Moulin Rougea tai pornoluolia ihmettelemässä, vaan Punaista myllyä vastapäätä sijaitsevassa Cascian pyhän Ritan kappelissa:


Sainte Rita on epätoivoisten ja mahdottomien tapausten pyhimys (ja myös Mireillen suosikkipyhimys), ja minä katson työtilanteeni jo sen verran epätoivoiseksi, että pyhä Rita voisi hyvinkin vaikuttaa asiaan, vaikka en virallisesti katolinen olekaan. Otin kappelissa salaa puhelimella kuvan Ritasta:


Jokainen suhtautukoon pyhimysasiaan haluamallaan skeptisyysasteella, mutta tuskin tästä nyt haittaakaan on...! Kappelin lisäksi kävimme tervehtimässä pyhän Ritan kuvia Madeleinen ja Saint Philippe du Roulen kirkoissa, joten nyt hän ainakin tietää, että täällä kaivataan apua ja ihmettä. 

Iltapäivän vietimme maallisempien harrasteiden parissa Lafayettella:


Minä saalistin munakoisonvärisen neuletakin, E. ei mitään. Kuljimme myös Louvren pihan poikki:

Illalla oli vuorossa pääkaupunkireissumme varsinainen syy:
2014 samalla kohdalla lukee jälleen, yhdeksän vuoden tauon jälkeen, Mireille Mathieu...! Sitä odotellessa sain seurata toista, kaikin puolin menevää ja kiinnostavaa konserttia, vaikka en olekaan Sheilan varsinainen fani ja hänen repertoirensa on minulle enimmäkseen vieras. 67-vuotiaaksi laulaja on kyllä varsin timmissä kunnossa, vaikkakin parinkymmenen vuoden takaisesta kasvojenkohotuksesta huolimatta paljon ryppyisempi kuin Mireille:


   

Valitettavasti palasimme molemmat Pariisista sairaina. E:llä on keuhkoputkentulehdus ja minulla jokin yleisflunssa. E. on nyt sairaslomalla ensi viikon puoliväliin saakka, joten ainakin saamme olla rauhassa kotona, levätä ja nukkua pitkään. 
     

3 kommenttia:

fifin maman kirjoitti...

Pyhä Riitta ja Lafayette on ihan hyviä, mutta Sheilasta en pidä, sillä on ruma tukka ja napa näkyy.

Toipukaa taudeistanne! Lepoa ja lämmintä juotavaa!

Airelle kirjoitti...

minustakin ton ikäinen ihminen voisi pukeutua vähän tyylikkäämmin - no, odotetaan, mitä Madonna laittaa kymmenen vuoden kuluttua konserttiinsa päälle...
harmi, että vilustuitte kumminkin, hoidelkaa itsenne kuntoon !

Kennoska kirjoitti...

No ei todellakaan ollut haittaa Pyhän Ritun luona viivähtämisestä ;D Mainiota!