tiistai 4. helmikuuta 2014

Nyt kelpaa kylpeä!

Kylpyhuoneremonttimme on onnellisesti taakse jäänyttä elämää ja jo viime perjantaista asti olemme voineet taas asua normaalisti kotona. Näin komeaa jälkeä tuli:


Käytännössä uutta on siis vain tuo kylpyammeen "kolo". Amme, hana, kaakelit ja kulmahylly ovat kokonaan uusia, lisäksi uusittiin pesualtaan ja bidet'n hanat sekä WC-pytty. 

Itse remontti sujui suorastaan hämmästyttävän hyvin. Ranskalaiseen tapaan odotin vähintään paria kolmea kommellusta, mutta E. ei ole raportoinut ainoastakaan emmekä ole näin jälkikäteenkään huomanneet minkään menneen erityisemmin pieleen. WC-pytty tosin keikkuu vähäsen ja se on asennettu kymmenisen senttiä kauemmas seinästä kuin entinen, jolloin ovea ei saa kiinni eikä auki pöntöllä istuessa, koska oven reuna osuu polviin. Remonttimies kävi eilisiltana katsomassa sitä, mutta pytty liikkuu edelleen muutaman millin puolelta toiselle. Päättelimme sen johtuvan siitä, että lattia ei ole aivan tasainen. Olkoon.

  

Kulmahyllyihin olen erityisen tyytyväinen: vihdoinkin saan shampoo-, suihkugeeli- sun muut pulloni muualle kuin kylpyammeen reunoille! Hyllyjen pieni koko pakottaa lisäksi käyttämään yhtä tai kahta tuotetta kerrallaan. Aiemmin minulla saattoi olla neljäkin shampoota käytössä yhtä aikaa, kun ostin uuden ennen edellisten loppumista ja halusin tietysti heti kokeilla sitä. 


Jos kaikki olisi ollut mahdollista, olisin mieluiten vaihtanut koko ammeen suihkukoppiin, mutta sitä oli mahdoton toteuttaa. Ylläolevasta kuvasta näkyy, kuinka kapea väli nykyiselläänkin jää vasemmalla olevan pesualtaan ja oikealla näkyvän ammeen väliin; jos tähän olisi tunkenut suihkukopin, ei pesualtaan edestä mahtuisi kulkemaan enää ollenkaan. 

Kotiuduimme hotellista perjantaina puolenpäivän aikaan, ja koko loppupäivä iltakahdeksaan saakka kului siivoamisessa. Kaikki kaakelit, myös vanhat, piti kuurata viinietikalla, asunnon kaikki ovet (kylppärin, vessan ja makuuhuoneen) ja ovenkahvat pyyhkiä rätillä, imuroida ja pestä lattiat, pyyhkiä pölyt kaappien päältä ja huonekaluilta... Jos asuisin yksin, olisin tyytynyt korkeintaan imuroimaan suurpiirteisesti huonekalujen ympäriltä, mutta toiset nyt ovat pikkutarkempia. 

Kotiin oli kiva päästä, mutta ei minua yhtään häirinnyt hotellissa asuminenkaan. Se on niin uskomattoman helppoa: töistä tullessa tietää, että huone on siivottu, sänky pedattu, roskikset tyhjennetty ja pyyhkeet vaihdettu. Parkkipaikka rakennuksen edessä on varma ja ainoa välttämätön päätös on se, mihin ravintolaan mennä kunakin iltana. Heti kotiin tultuamme alkoi sama entinen arkimeininki: mitä syödään, kumman vuoro tiskata, mistä löytää parkkipaikka yöksi, pitääkö pestä pyykkiä, mihin aikaan ehditään nukkumaan... Hotellissa kävin yhtenä iltana jopa saunassa. Se oli ihan normaalin saunan oloinen, joskin kovin hämärä tummasta puusta johtuen. Lauteet olivat liian korkeat kotikodin saunaan verrattuna ja löylyvesikippona toimi muovinen samppanjajäähdytin, mutta kyllä minä siellä vartin verran viihdyin. 

  

0 kommenttia: