torstai 18. heinäkuuta 2013

Pieni turkoosi laatikko

Kaikki minut tuntevat ja/tai blogiani vähänkään pitempään seuranneet tietänevät, kuinka innostunut ja kiinnostunut olen kosmetiikasta ja kauneudenhoidosta. Näin ollen harva varmaankaan yllättyy tämän postauksen sisällöstä.

Ranskalaisissa meikki- ja kosmetiikkablogeissa on parin vuoden ajan ollut trendinä erilaiset "kauneuslaatikot": vajaan parinkymmenen euron kuukausimaksulla saa joka kuukausi postitse pienen laatikon, joka sisältää valikoiman kosmetiikkaa. Pakkaukset ovat joko matkakokoisia tai normaaleja myyntipakkauksia. Laatikon sisältö on melko satunnainen eivätkä kaikki tilaajat saa samanlaista laatikkoa.

Minun laillani kauneusasioista kiinnostunut kollegani kysyi noin kuukausi sitten, enkö minä ole koskaan ajatellut ryhtyä näiden kauneusboksien tilaajaksi. En oikeastaan ollut, mutta kaksi sekuntia myöhemmin aloin ajatella asiaa ja totesin, jotta miksikäs ei. Olen kokeillut tällä saralla kaikennäköistä kalapedikyyristä alkaen, joten kauneusboksin tilaaminen olisi taas yksi hauska kokemus lisää.

Bokseja on olemassa varmaan kymmeniä erilaisia, mutta minä päädyin Glossyboxiin, koska sitä on useammassa blogissa kehuttu parhaaksi, se on yksi pisimpään markkinoilla olleista bokseista ja sen sivuilla selitetään selkeästi tilausehdot ja tilauksen irtisanomismenettely. Naputtelin sivulle osoitteeni ja luottokorttitietoni ja vastasin muutamaan profiilikysymykseen kuten ikäni, ihotyyppini, hiusteni väri ja yleinen tyylini (klassinen, luonnollinen, urheilullinen, boheemi jne.) ja voilà, sitten vain odottelemaan ensimmäistä boksia. Heinäkuun Glossybox oli kesään sopivasti turkoosi ja meriaiheinen. Soma kuin mikä; harmi, etten tilanpuutteen takia voinut säästää sitä, sille olisi voinut hyvinkin keksiä myöhempää käyttöä. 

Ihastuin tapaan, jolla Glossybox oli pakattu. Pidän muutenkin siitä, että pieniinkin yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota eikä tavaroita ole vain paiskittu miten sattuu laatikon pohjalle:


Boksin avaaminen on aina jännittävää, koska ikinä ei voi etukäteen tietää, mitä laatikossa on. Vaikka kävisi ennakkoon nuuskimassa kauneusblogeissa muiden boksien sisältöpostauksia, ei oma laatikko välttämättä sisällä laisinkaan samoja artikkeleita. Joskus oma boksi on muita parempi, joskus huonompi.

Minun boksini ensivaikutelma oli tällainen:


Ajattelin, että ei jessus, neonvärisiä hiuslenkkejä ja veteen sekoitettavia luontaistuoteampulleja, jotka valmistavat ihoa rusketukseen. Kuinka pieleen tämä mahtaakaan mennä?

Kunhan maltoin kaivaa vähän, paljastui laatikostani kuitenkin kaikkea muuta kivaa:


Rusketusampullien ja hiuslenkkien lisäksi sain kosteuttavan ja kiinteyttävän kertakäyttöisen kasvonaamion, OPI-merkkisen täysikokoisen kynsilakan, niin ikään täysikokoisen huulikiillon ja mentolia sisältävää jalkageeliä väsyneille ja kuumottaville jaloille. Maksoin tästä lystistä 15,50 € ja jo pelkkä OPIn kynsilakka maksaa nelisentoista euroa, joten boksin arvo on aina suurempi kuin sen kuukausihinta. 

Näistä tuotteista jalkageeli ja kynsilakka ovat jo päässeet käyttöön ja naamio odottaa vuoroaan. Rusketusampullit päätyivät suoraan roskikseen, kun ne eivät byroossakaan kelvanneet kenellekään, ja huulikiillolle yritän paraikaa keksiä käyttöä. Normaalisti en koskaan käytä huulikiiltoa, en ainakaan tällaista hennon roosahtavaa, vaan kunnon punaista tai fuksiaa huulipunaa. Ehkä tätä voisi käyttää alppilomalla päivisin, kun en meikkaa...? 

Tämä ensimmäinen kauneusboksi oli kaiken kaikkiaan varsin positiivinen kokemus, rusketusampulleista huolimatta, ja odotan jo innolla elokuun laatikkoa. Tässä saa ennen kaikkea tilaisuuden kokeilla uusia ja ennen tuntemattomia merkkejä; minulla kun on paha tapa ostaa useimmiten tuttuja ja hyväksi havaitsemiani tuotteita. 

En tiedä, onko Glossybox-tyyppisiä laatikoita jo saatavana Suomessa, mutta se on varmaankin vain ajan kysymys. Ainakin Ruotsissa Glossybox jo tunnetaan, koska laatikossa tulleessa esitteessä oli kuva mm. Ruotsin Glossyboxin markkinointi-ihmisestä.     

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hei,

ainakin Fb markkinoi myös Suomessa tätä. Tosin olen ihan myyty niistä kaikista ihanista pienistä jutuista, joita saa Sephorassa kaupan päälle.
Tai saa ja saa - kyse on lirkkutelusta ja myyjästä:)

t. Laura