lauantai 18. helmikuuta 2012

Uusia ja vanhoja tuttuja

Kulkukatti haastoi minut mukaan kertomaan viisi lukemaani blogia, joilla on alle 200 kirjautunutta lukijaa. Todellisuudessa en taida paria kosmetiikkablogia lukuun ottamatta lukea yhtään sellaista blogia, jolla olisi noin valtava määrä lukijoita, mutta käytän tilaisuuden hyväkseni ja listaan muutaman hiljattain löytämäni blogiuutuuden. Blogit siis eivät välttämättä ole oikeasti uusia, mutta minä en ole niitä aiemmin lukenut. Pitemmittä puheitta asiaan:

Madame Kissankulman blogi Naapurina Provencessa on tuorein blogilöytöni ja minulle henkilökohtaisesti erittäin kiinnostava siksi, että madame K. asuu minun laillani Aixissa. Provencelaisblogeja tiedän ja luen muitakin, mutta aikaisemmin ei ole tullut vastaan nimenomaan suomalais-aixilaista blogia. Hauskaa saada toinenkin suomalaisnäkökulma kotikaupunkiini!

Mary Von Törne kirjoittaa Normandiani-blogia toisella puolella Ranskaa ja kertoilee leppoisasti Ranskasta ja ranskalaisista, avaruudesta ja kirjoista.

Ranska päivästä päivään -blogissa yksi kuva kertoo yhtä paljon ja enemmänkin kuin muutama rivi tekstiä. Kannattaa tutustua myös suomenkieliseen, Ranska-aiheiseen Mon accent -verkkolehteen!     

Loppuun pari ehdottomasti mainitsemisen arvoista vanhempaa blogituttavuutta:

Riitta kirjoittaa rennosti ja viihdyttävästi elämästä yhdessä suosikkikaupungissani Amsterdamissa ja saa säännöllisesti aikaan melkoisen matkakuumeen tulppaanien ja kanavien äärelle!

MaaMaa päätyi Irlannin ja Pariisin kautta Sveitsiin ja kuvailee mukaansatempaavalla tavallaan eloa ja oloa siellä, täällä ja muuallakin. 

En tiedä, ketkä kaikki jo ovat jakaneet omia lempiblogejaan; jos et vielä ole tehnyt sitä, seuraa ihmeessä esimerkkiäni ja tule kertomaan siitä kommentteihinkin. Ennen lukemattomia blogeja on aina kiva löytää!   

8 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Hihihi! Mä juurikin olen linkittämässä omaasi mun blogiin saman haasteen piikkiin :D

haliterkut <3

Ja hei muuten, nykyään komenttien sanavahvistuksissa on 2 sanaa joista toinen on käsittämättömän vaikeaselkoinen. Omasta blogista otin lukijan vinkistä koko sanavahvistuksen pois ja aattelin vinkata sullekin, josko ottaisit sen pois. Spämmiä ei kuulemma tule sen kummemmin joten sietää kokeilla ... ;)

Fifi kirjoitti...

MaaMaa,
Kiva! :D

Kiitos vinkistä sanavahvistuksiin liittyen! En edes tiennyt, että tässä on sellainen, koska ne eivät tietty minulle näy. Selailin läpi kaikki Bloggerin asetukset, mutta en millään löydä kohtaa, josta sen saa pois päältä!? Mistä sä kytkit sen pois?

fifin maman kirjoitti...

Hieno juttu, että ne kamalat sanahirviöt on pois. Luulin jo, etten osaa lukea enkä erota kirjaimia.

Fifi kirjoitti...

Haa, nyt löysin! :D Pitikin palata takaisin vanhaan käyttöliittymään, kytkeä word verification pois päältä ja palata taas uuteen versioon. Enää sanavahvistuksia ei siis pitäisi näkyä. Onneksi, ne ärsyttävät muakin suunnattomasti!

Riitta kirjoitti...

Ai kun kivaa! Pitääpä käydä pian tutustumassa noihin muihinkin blogeihin, on mukava seurata muiden ulkosuomalaisten elämää.
Ja kiitos muuten tuosta vinkistä että pitää palata Bloggerin vanhaan käyttöliittymään jos haluaa kytkeä sanavahvistuksen pois päältä, en olisi muuten löytänyt ollenkaan!

Dohan Diiva kirjoitti...

haatetta pukkaa blogissani ;)

MaaMaa kirjoitti...

hyvä että asetus löyty - nyt testaan kun tämän julkaisen, että sanahirviöt on poissa :)

haliterkut ja kivaa viikonlopun jatkoa <3

MaaMaa kirjoitti...

ei ollu sanahirviöitä ! :)))