tiistai 25. lokakuuta 2011

Fifi sairasvuoteelta, terve!

... Paitsi etten ole. Terve siis. Eriasteinen tukkoisuus ja raihnaisuus on kiusannut jo viime viikosta lähtien, ja eilen kurkkuni kipeytyi parissa tunnissa siinä määrin, etteivät puhuminen, syöminen, juominen ym. nielemistä vaativat toiminnot sujuneet likimainkaan normaalitempolla. Niinpä tänään en marssinutkaan alkuperäisen suunnitelmani mukaan Helsingin bussiin vaan lääkärisedän vastaanotolle ja apteekkiin, mistä kotiuduin runsaiden tuomisten kera:


Lääkärisetä ennusti, että näitä naukkaillen max kahdessa päivässä tilassani pitäisi tapahtua huomattava koheneminen. Se olisikin varsin tervetullut ilmiö, sillä Tallinna lähestyy (ja sitä ennen mm. suklaakasvohoito sun muuta kivaa) ja minun olisi pienoinen pakko palautua ennalleni sitä ennen, mikäli mielin päästä kahta metriä lähemmäs Mireilleä. 

Harmittaa, että aiottu Helsingin vierailuni meni sivu suun – minun piti tavata pitkästä aikaa pääkaupungissa asuva ranskalainen ystäväni sekä käydä Airellen kanssa Ateneumissa – mutta en tosiaan olisi jaksanut istua kolmea tuntia bussissa ja kipittää koko päivää pitkin Helsinkiä. Sen sijaan nukuin päiväunta Meerin kanssa mopsitorkkupeiton alla ja olen nyt jo hivenen reippaampi. 

Sitten muihin mietteisiin. Stazzy haastoi minut paljastamaan, mitä kaikkea kanniskelen päivittäin olkapäälläni ja/tai käsivarrellani, ts. käsilaukkuni sisällön.


Minulla on tällä kertaa Suomessa mukanani vain yksi laukku, rakastettu Neverfull, joka nimensä mukaisesti ei ole koskaan täysi. Katsokaa vaikka:
Tilaa riittää, vaikka laukun sisältö on moninainen ja yllättävän painavakin:


Lompakko, pyöreä kolikkokukkaro sekä ketjulla laukussa kiinni oleva meikkipussi, joka sisältää seuraavat objektit:


Sephoran peili ja puuteripaperia, Jane Iredalen kokoontaitettava huulipunasivellin, Lumenen huultenrajauskynänpätkä ja Guerlainin Rouge G. Tietysti vaaleanpunainen Filofax-kalenteri, L'Occitanen laventeli-käsidesinfiointigeeli, Body Shopin villiruusukäsivoide ja varmuuden vuoksi kaksi pakettia nenäliinoja, vaaleanpunasävyisiä nekin.


Mireillen CD (viimeisin Ranska-albumi vuodelta 2005), aurinkolasit Marimekon silmälasikukkarossa, erinäisiä kortteja kukin omassa kolosessaan, minua kaikkialle seuraava TicTac-pastillirasia, hiusharja ja lääkärikäynnin jäljiltä Sécurité Socialen tuloste Certificat provisoire de remplacement de la carte européenne d'assurance maladie, joka toimittaa eurooppalaisen sairaanhoitokortin virkaa. Kela-korttia minulla ei ole ollut enää aikoihin, eikä tämä eurooppalaisversio kelpaa yksityisellä lääkäriasemalla, mutta otin sen kuitenkin varmuuden vuoksi mukaan. Sen alle muuten näyttää unohtuneen Mehiläisen kuitti. 


Avaimet Salon ja Turun koteihin sekä mökille (huomaa Nasu-avaimenperä!), Mont Blanc -kynä, ranskalainen ja suomalainen puhelin sekä eräs lempitavaroistani, kissa-aiheinen laukkukoukku:


Kissakoukku on kotoisin aixilaisesta Chat rêveur -kaupasta. Minulla oli alkukesästä Logomon museokaupasta hankittu Turku 2011 -koukku, mutta se väsyi kannattelemaan taakkojaan ja irtisanoutui palveluksestani. 

 
Pohjimmaisena lojui lopuksi hännänhuippuna jo kesällä hankittu pussillinen toffeeomenapurukumia. 

Mikäli olisin matkannut tänään Helsinkiin, minulla olisi ollut edellisten lisäksi laukussani iPod sekä parhaillaan menossa oleva kirja:


Italialainen romaani kertoo Emmasta, joka toteuttaa unelmansa ja perustaa pelkkiin rakkausromaaneihin erikoistuneen kirjakaupan. Kirjakaupan ansiosta Emma löytää uudelleen ensirakkautensa Federicon ja alkaa vähitellen lämmitellä 30 vuotta aiemmin keskeytynyttä suhdettaan tähän – kirjeitse, sillä Federico asuu New Yorkissa ja Emma Milanossa.
     

1 kommenttia:

Airelle kirjoitti...

hoida itsesi kuntoon, jotta Tallinnan keikka menisi nappiin!