sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Huomenna töihin!

Kolmen viikon lomani lopputyön käsittelyn ja työharjoittelun alkamisen välillä vilahti ohi yhtä nopeasti kuin lomilla aina on tapana tehdä, ja saavuin Suomeen myöhään perjantaina (tai varhain lauantaina, jos tarkkoja ollaan). Huomisaamuna klo 8.30 minua odotetaan töissä! Vaikka kyseessä onkin vain työharjoittelu eikä varsinainen työpaikka, tuntuu minusta silti hurjan hienolta ajatella, että olen lähes vuoden tauon jälkeen menossa taas töihin – etenkin, kun tämä on halajamaani toimistotyötä eikä asiakaspalvelua, jota olen koko pätkittäisen "urani" ajan tehnyt, ja lisäksi tästä maksetaan nelinumeroista palkkaa. On mahtavaa päästä käyttämään sanaa "työ" normaalissa keskustelussa: "otan banaaneja evääksi töihin" tai "mitä laittaisin huomenna töihin ylleni" tai "pääsiäisen takia minulla onkin vain nelipäiväinen työviikko". Edellä mainittu saattaa kuulostaa useimpien mielestä hoopolta, mutta voin vakuuttaa, että korkeakoulutettuna pitkäaikaistyöttömänä rehellisesti ja liioittelematta iloitsen ajatuksesta, että seuraavien kolmen kuukauden ajan 1) ansaitsen elantoni, 2) saan ensimmäisen "vakavasti otettavan" työkokemukseni ja 3) tunnen pitkästä aikaa olevani ns. normaali aktiivinen aikuinen enkä yhteiskunnalta rahaa kinuava vapaamatkustaja. 

Vielä en tarkalleen tiedä, mitä tuleva työkokemukseni tulee sisältämään. Myynti- ja markkinointiosastolle minut joka tapauksessa on sijoitettu, ja alustava työnkuvaukseni on ainakin markkinatutkimus, mutta kaikki on vielä kovin avonaista ja määrittelemätöntä. Huomenillalla lienen jo paljon viisaampi ja jaan toki tarkemmat tietoni myös blogissa heti, kun kerrottavaa on enemmän.

Nyt seuraamaan vaalituloksia ja sitten hyvissä ajoin yöpuulle, jotta olen huomenna virkeä ja skarppi au bureau !    

4 kommenttia:

Jenna The Rikkis kirjoitti...

Viihtyisää työharjottelua ja toivottavasti saat antoisan kokemuksen :)

Susu kirjoitti...

Hyvää työpäivää!

Ymmärrän hyvin ilosi ja iloitsen kanssasi. Kiva kun kävit moikkaamassa heti ekana Suomipäivänä:-)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää työharjoittelua. Minä odotan innolla Provencen lomaamme kesäkuussa. Kolmatta kertaa provenceen lomalle, can`t wait!

Elämäni on ollut työtä, työtä, työtä...20 vuotta. Vielä toinen mokoma edessä, tai enemmän. Ehdit työstä hyvin saada vielä osasi. Ymmärrän kyllä tuon tunteesi. Muistan, kun menin ekaa päivää tähän työhön. Intoa piukkanaan ja kivoja työkavereita. Kotiäitiyden jälkeen se oli taivas aikuiskontakteineen. Ihanaa siellä on vieläkin, vaikka työtä on väliin ihan liikaa ja kaikilla liian kiire. 10 vuotta samassa duunipaikassa :)
Kuulostaa ihan kamalalle ääneen sanottuna nuo vuodet. Mihin tämä aika onkaan vierähtänyt.
Opi uutta, nauti työstäsi ja tervetuloa Suomeen.

Kaisa kirjoitti...

Toivottavasti ensimmäinen työpäivä oli mukava!

Ymmärrän erinomaisen hyvin tuon, miten ihanaa on käyttää sanaa "työ" arkikielessä. Nimimerkillä akateeminen pätkätyöläinen täälläkin... :)