keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Alkukankeutta

Bloggaan ensimmäistä kertaa elämässäni töistä! Työpäivä on jo melkein pulkassa ja lähes kaikki kollegat lähteneet, joten uskaltaudun tekemään jotain "kevyttä" näin lopuksi.

Toistaiseksi olen ollut oikein tyytyväinen olooni täällä. Harjoittelun alku tosin oli kovin tahmea, sillä kukaan ei ollut huomannut/muistanut varata ajoissa tietokonetta käyttööni enkä niin ollen päässyt kahtena ensimmäisenä päivänä tekemään mitään. Tutustuin kollegoihini ja yrityksen tuote-esitteisiin, join kahvia, haahuilin käytävillä, luin kirjaa ja pelasin työkännykälläni sudokua. Tänä aamuna vihdoin atk-vastaava kiikutti työpöydälleni sekä pöytäkoneen että läppärin, ja kun myyntikoordinaattorikin palasi parin päivän lomaltaan, sain lopultakin tarkempaa infoa siitä, mitä minulta täällä odotetaan.

Koska olen allekirjoittanut salassapitosopimuksen, en halua kertoa julkisesti yksityiskohtia työstäni. Kyse on kuitenkin markkinatutkimuksesta koskien sisävalaistusta. Toistaiseksi olen vasta tutustunut tuotteisiin, mutta vähitellen pitäisi saada työtä alulle, jotta pystyn samalla aloittamaan työharjoitteluraportin kirjoittamisen. Vielä ei raportoitavaa tosiaan ole juurikaan kertynyt.

Kollegani ovat kaikki todella mukavia ja minut on otettu erinomaisesti vastaan. Kaikki kehottavat kysymään, jos tarvitsen apua, ja ovat kiinnostuneita minusta ja taustastani: mitä opiskelen, missä päin Ranskaa asun, millaista siellä on, joko siellä on kevät? Minua on kierrätetty yrityksen tuotantopuolella ihmettelemässä tehdaskoneita ja robotteja, ja pääsinpä kurkistamaan myös suunnittelu- ja tuotekehityspuolen laboratorioon, jossa tuotteiden kestävyyttä testataan. 

Ensi viikolla aion sisustaa pientä työhuonettani; minulla on jo yrityksen seinäkalenteri ja kaksi viherkasvia, mutta muutama valokuva Aixista ja mopseista voisi piristää nurkkaustani. Ensimmäistä kertaa minulla on oma työhuone, oma työpöytä, nimilappu oven ulkopuolella ja nimellä ja kuvalla varustettu kulkulupa kaulassa! Pyydänkin ensi viikolla jotakuta kollegaa ottamaan minusta valokuvan byroossani: Fifi the business woman.  
    

1 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Fifi the business woman :)))