maanantai 28. helmikuuta 2011

Bonjour tristesse

Elämäni on taas vaihteeksi pyrstöllään. Paitsi että lähden huomisaamuna takaisin Ranskaan ja joudun jälleen kuukausiksi eroon vanhemmista ja mopseista, sain iltapäivällä jäätävän kaksirivisen sähköpostiviestin yrityksestä, jossa kävin reilu viikko sitten keskustelemassa työharjoittelustani: Viitaten taannoiseen keskusteluumme ilmoitan, ettemme valitettavasti otakaan tänä keväänä harjoittelijaa. Toivottavasti löydätte harjoittelupaikan muualta. Kiitos vaan, juuri tätä minä tänä iltana tarvitsinkin! En vielä ollutkaan aivan riittävän surullinen huomisen lähtöni takia. 

Voisinpa vain lopettaa opintoni tähän, soittaa keskiviikkoaamuna kansliaan ja sanoa, että pitäkää tenttinne, lopputyönne ja harjoittelunne raportteineen, minä lähden lätkimään, j'arrête tout et je file ! Tietenkään en oikeasti lopeta, tässä vaiheessa se olisi järjetöntä, mutta mieli tosiaan tekisi. Juuri nyt tuntuu siltä, etten millään selviä kaikesta. Lopputyöni on paitsi pahasti vaiheessa, myös taatusti surkea; tenttejä on tulossa kahden viikon sisällä viisi enkä ole lukenut ainoaankaan; ja työharjoittelupaikan haussa olen jälleen nollapisteessä, vähän niin kuin siinä lautapelissä, jossa liu'utaan käärmeen häntää pitkin takaisin aloitusruutuun.  Haluaisin vain mennä mopsien kanssa peiton alle piiloon ja unohtaa kaiken muun. 

Tiedän hyvin, että piristyn jonkin ajan kuluttua, kunhan pääsen takaisin normaalirutiineihini. Nyt olisi parasta mennä nukkumaan, jotta jaksan matkustaa huomenna. Talvisia kuvia on luvassa blogissani heti, kun saan häntäni taas pystyyn ja silmäni kirkkaiksi. Sitä odotellessa, jos teillä on antaa pienintäkään vinkkiä työharjoittelijoita ottavista yrityksistä Turku-Salo-Helsinki -akselilla, olen pelkkänä korvana...

3 kommenttia:

Airelle kirjoitti...

tsemppiä ja hyvää onnea harjoittelupaikan löytymiseksi! ehkä tämä on lopulta onni onnettomuudessa. pidämme peukkuja puolestasi.

Bisquits kirjoitti...

Olisiko tuo harjoittelupaikka sen arvoinen investointi, että voisit ottaa paikan vastaan jostain muualtakin Suomesta, vaikka Helsingistä? :-) Vuokrat on toki aina kalliita, mutta sullahan ei muistaakseni ollut varsinaisia lukukausimaksuja? Itsekin mietin, nyt kun aloitan pian opintoni osa-aikaisena, mistä asioista joudun tinkimään ja mihin panostamaan taloudellisesti, ihan tulevaisuuteni takia. Tsemppiä!

Mademoiselle Fromage kirjoitti...

Harmillista, mutta Airellen kanssa olen samaa mieltä, jotain parempaa tulee varmasti menettämäsi harjoittelupaikan tilalle!! Tsemppiä! Pimeintä on aina ennen auringonnousua.