keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Strutsipolitiikkaa

Blogi ja sen kirjoittaja ovat edelleen elossa, vaikka siltä ei oikein aina vaikutakaan...! Sen jälkeen, kun sain netin kännykkääni, olen monena päivänä aikonut avata tietokoneen ja sitten todennut, että en sittenkään viitsi, kun kerran sähköpostit ja FB-asiat hoituvat käpälästäkin. En silti suinkaan aio lopettaa bloggausta, odotan vain, että jotain kertomisen arvoista tapahtuu. 

Toistaiseksi ei kylläkään tapahdu juuri mitään opiskelun lisäksi. Lukukauden päätös on tasan kuukauden päästä ja stressi on sen mukainen. Valitettavasti itsekuri ja aikaansaavuus eivät korreloi suoraan stressin kanssa, vaan pikemminkin päinvastoin; tiedän hyvin, että tekemistä on älyttömästi, mutta toimeen ryhtymisen sijasta harrastan "strutsipolitiikkaa", faire la politique d'autruche, eli pistän pääni pensaaseen ja teen kaikkea muuta kuin sitä, mitä pitäisi. Moinen toiminta on täydellisen moitittavaa, mutta jostain syystä kynnys ryhtyä lukemaan kahden viikon päästä olevaan tenttiin tai kirjoittamaan kolmen viikon päästä palautettavaa kirjallista työtä on lähes saavuttamattoman korkea. Jossain vaiheessa ne työt on kuitenkin tehtävä, ja tiedän sen hyvin, mutta ei ihan vielä! Ei vielä tänään, ei tänä viikonloppuna! (Koskas sitten, kysyy omatunto ja pistelee ilkeästi pienellä neulalla.)


Kolme kurssia on sentään jo suoritettu, ja toivottavasti kunnialla. Ensimmäinen tentti oli varsinaista vientiä käsittelevästä "käytännöllisestä" kurssista – lainausmerkit ovat paikallaan, koska kurssi oli todellisuudessa kaikkea muuta kuin käytännön asiaa – ja ainoa tenttikysymys niinkin laaja kuin "Alat viedä lääkehammastahnaa Norjaan, mitä kaikkea sinun tulee muistaa ja ottaa huomioon?" Periaatteessa kysymyksen olisi voinut muotoilla ytimekkäämmin "mitä muistat luentojen sisällöstä?" Minä sentään yhtenä harvoista tiesin, ettei Norja ole EU-maa, ja lisäksi vastasin englanniksi (saksalainen opettaja piti ko. kurssin englanniksi, mutta vastata sai myös ranskaksi), mistä irtoaa parhaassa tapauksessa kaksi numeroa parempi arvosana. 

Pitääkin muistaa ottaa selvää, milloin tenttien tulokset kerrotaan. Täällä kun ei ikävä kyllä tunneta kahden viikon tulostenjulkaisukäytäntöä eikä läpipääsyä saa yrittää kolmea kertaa kuten Suomessa; jos ei ensimmäisellä kerralla onnistu, täytyy tentti suorittaa huomattavasti myöhemmin uusintakierroksella ja siitä kuulemma tulee jopa tutkintotodistukseen merkintä tyyliin "suoritettu toisella yrittämällä". Valmistuminen edellyttää myös, että kaikista aineista on saanut vähintään keskivertoarvosanan eli 10/20. Ilmeisesti eri aineet kuitenkin kompensoivat toisiaan, eli jos saan esim. saksasta 18/20 ja matematiikasta 7/20, minun pitäisi edelleen päästä läpi. Siksi olen yrittänyt haalia mahdollisimman hyviä arvosanoja helposta saksan tentistä sekä markkinointikurssin esitelmistä ym. ylimääräisistä töistä, jotka vaikuttavat loppuarvosanaan. 


Tänä aamuna meinasi usko todistuksen saamiseen mennä lopullisesti, kun finanssimatematiikan kurssi alkoi. Hiukan sentään lohdutti, että kaikki muutkin istuivat haavi auki ja huokailivat epäuskoisina. Mireille-niminen opettaja oli mielestäni mukava, mutta siihen se jääkin: itse asiasta on mahdoton ymmärtää mitään. Nyt minulla on 9,5 sivua hieroglyfeiltä näyttäviä muistiinpanoja, tähän tyyliin: 

i = A(0)1 x n1 x i1 + A(0)2 x n2 x i2 + A(0)3 x n3 x i3 / A(0)1 x n1 + A(0)2 x n2 + A(0)3 x n3

Tässä lienee kysymys kolmen erisuuruisen pääoman (A(0)1, 2, 3) sijoittamisesta eripituiseksi ajaksi  (n1, 2, 3) eri korkotasolla (i1, 2, 3) ja tarkoituksena olisi saada selville kyseinen korkotaso... ehkä. Tai sitten jotain aivan muuta. 

Kuuluu minulle sentään jotain mukavaakin: tapasin eilen Airellen ja kävellessämme Air Francen toimiston ohi huomasin ikkunassa tarjouksen Marseille-Amsterdam-Helsinki 225 euroa. Vaikka minulla on ollut lentoliput jouluksi jo kauan, ei noin hyvää tarjousta toki sovi jättää käyttämättä. Poikkesin siis tänään AF:n madamen puheilla ja buukkasin itseni kotilomalle helmikuun viimeisellä viikolla! Voinpahan samalla viettää perheen kesken pyöreitä vuosiani, jotka täyttyvät pari viikkoa aiemmin.   

3 kommenttia:

JenSS kirjoitti...

mä voisin tehdä sun matikat, kun must matikka ois kauheen kivaa, mut kun ei oikee oo mitää mis sitä sais periaattees käyttää. Tai no periaattees töissä...

Katarimaria kirjoitti...

Strutsipolitiikkaa! Voi, niin täälläkin :) Vuoropäivinä teen gradua ja sitten taas itken enkä tee gradua. Lueskelin sun vanhoja graduaiheisia juttuja ja helpotti vähän huomata, ettei ainoa joka tässä vaiheessa on tuntenut, että maailma loppuu siihen kun valmistuu...

Jaksamista tentteihin!

Airelle kirjoitti...

et sitten laittanut niitä ihania teekannuja kuvaan ;-)
hyviä lentoja mutta selätä ensin ne matikan tunnit!