sunnuntai 21. marraskuuta 2010

45 ans de carrière

21.11.1965. Ranskalaiset seuraavat televisiosta Télé-Dimanche -ohjelmaa, jonka tärkeä osa on laulu- ja kykykilpailu Jeu de la Chance. Joka viikko ohjelmassa esiintyy uusia nuoria laulajia, joista yleisö äänestää parhaan jatkoon. Mainittuna sunnuntaina kuvaruutuihin ilmestyy pieni ja ujo 19-vuotias maalaistyttö mustassa leningissä, joka on ostettu avignonilaisen kaupan surupukuosastolta. Tyttö puhuu vahvalla provencelaisaksentilla, mutta kun laulu alkaa, ei mikään ole enää koskaan entisellään.

  
21.11.2010. Mireille Mathieu on pari päivää aikaisemmin juhlinut 45-vuotista uraansa Moskovassa. Konsertin jälkeen yleisölle tarjoiltiin kolme metriä korkeaa, Eiffel-tornin muotoista kakkua.


Näiden kahden päivämäärän väliin mahtuu tarkalleen 45 vuotta, 122 miljoonaa myytyä levyä, 80 albumia, yli 1000 kappaletta 11 kielellä. Tuhansia konsertteja joka puolella maailmaa, joista minulla on ollut suunnaton ilo ja kunnia nähdä ja kuulla 17. 

Bravo Mireille !

5 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Löysin taas pitkästä aikaa blogiisi - täällä on tosi kivan näköistä ja oloista! :-)
Onnea Mireille!

fifin maman kirjoitti...

Mille fois bravo!

Kaisa Reetta kirjoitti...

Onnea Mireille!

Mireille ja hänen ihana musiikkinsa musiikki tuli aikanaan tutuksi veljeni kautta, sillä hän fanitti Mireilleä täysillä.. varmaan vieläkin.

Blogisi on ihastuttava !

Kaisa Reetta kirjoitti...

Painovirhepaholainen yllätti taas..

Poistetaan tuosta lauseesta yksi ylimääräinen 'musiikki'-sana ;)

Susu kirjoitti...

Tulin vaan kertomaan sen, mikä sua tietty Suomen tapahtumista kiinnostaa eniten: Beaujolais Nouveau on saapunut kauppoihin:-)

Juu ja maman on varmaan juorunnut, et meikäläinen opettelee käyttämään huulipunaa...