keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Pieni Fifi

Huomenaamulla on ensimmäinen tenttini (saksalaisen opettajan englanniksi pitämä kurssi International trading, distribution & logistics) ja jotta pääsen hetkeksi täysin toisiin ajatuksiin, kävin nappaamassa Stazzylta ja Sannalta lapsuusaiheisen kyselyn:

1. Mitä vastasit pienenä kysymykseen "Mitä sinusta tulee isona?"
- Aivan pienenä kuvittelin vakaasti ryhtyväni prinsessaksi, balettitanssijaksi, laulajaksi tai vastaavaksi; pääasia, että tulevaan ammattiin kuuluivat olennaisena osana hienot vaatteet, ei siihen soveltuvuudella niin väliä ollut! Vähän myöhemmin tahdoin ehdottomasti ranskanopettajaksi, mieluiten entiselle yläasteelleni ja entisten opettajieni kollegaksi. Ranskanopettaja minusta sittemmin tulikin, ainakin paperilla.

2. Mitkä olivat sarjakuvien/piirrettyjen lemppareitasi?
- Aikoinaan luin mummon säästämiä, isäni ja/tai enoni vanhoja 70-luvun Aku Ankkoja, mutta sen innokkaampi sarjakuvafani en ollut. Piirretyistä mieleeni ovat jääneet monet Pikku Kakkosen hahmot, kuten Nalle Luppakorva, Kössi Kenguru sekä animaatio, jossa Pikku Kakkosen tunnusnalle putoaa avantoon. Muitakin piirrettyjä tykkäsin katsoa, erityisesti  videokaseteilta jotain japanilaissarjaa, jossa oli kaksi orpoa pikkutyttöä ja toisella heistä muistaakseni punavalkoinen mekko... Äiti kenties muistaa tarkemmin?

3. Lempileikkejäsi?
- Pari-kolmevuotiaana leikin mummon kanssa kemikaliota: minulla oli jalassa mummon korkokengät ja sängyn päälle levitettynä kaikenlaisia tyhjiä kosmetiikkapakkauksia, joita sitten esittelin ja myin mummolle. Koulun leikkiminen oli parasta, ja siinä samassa opin puolivahingossa lukemaankin kauan ennen kouluikää. Isompana leikin mieluiten Barbieilla. Varsinaisia vauvanukke- ja kotileikkejä en muista suosineeni: nukkeni lähtivät mieluummin hienosti pukeutuneina tanssiaisiin kuin hoitivat lapsia ja kotia...

4. Parhaat synttärisi ja miksi?
- Eivätkö lapsena melkein kaikki synttärit ole parhaita? Parhaus lienee melko suoraan verrattavissa lahjojen määrään... Minulla on tainnut olla säännöllisesti erinomaisen mukavia syntymäpäiviä, koska yksikään ei ole jäänyt mieleen aivan ehdottoman parhaana. 18-vuotispäivä toi tietenkin mukanaan kaikenlaista muuta hauskaa, kuten ajokortin ja Alkossa asioinnin. Ainoa tällä hetkellä mieleen nouseva synttärimuisto on vuodelta 1995, kun olin 14-vuotispäiväni iltana kansalaisopistossa ranskantunnilla ja kurssilaiset onnittelivat minua ranskaksi. Yksi heistä huokaisi nostalgisesti "Voi kun vielä joskus saisi olla 14-vuotias" ja minä tokaisin, että olisin jo mielelläni vähän vanhempikin! No, enää en oikein välittäisi olla paljoakaan nykyistä vanhempi...

 (kuva täältä)

5. Mistä urheilusta pidit/harrastit?
- En todellakaan mistään! Uimisesta olen aina pitänyt, mutta pelkästään pulikointitasolla. En ole koskaan varsinaisesti harrastanut liikuntaa viime vuosien vesijumppainnostusta lukuun ottamatta, ja kouluaikoina liikunta oli ehdoton inhokkini kaikista aineista. Numeroni olikin aina 6.

6. Ensimmäinen musiikki-idolisi?
- Barbra Streisand. Parivuotiaana kuuntelin jatkuvasti mummon kanssa autossa äidin äänittämää kasettia, jolla oli mm. Mozartin 40. sinfonia, Carmenin alkusoitto ja Habanera, Plastic Bertrandin Ça plane pour moi (joka minulla on nykyisin iPodilla...) sekä How much I love you -niminen pitkän pitkä biisi, jonka esittäjästä minulla ei ole harmainta aavistusta. Kasetti on vieläkin jossain tallella, vaikka se taitaakin olla puhki kuunneltu. Barbra oli kuitenkin ehdoton ykkössuosikkini koko lapsuuteni ajan, yli 10 vuotta, ennen kuin Mireille tuli ja vei rakkaimman idolin paikan.

7. Paras joululahjasi/muu lahja, jonka olet saanut?
- Lapsena erilaiset Barbie-tavarat taisivat olla parhaita joulu- ja synttärilahjoja. Yksi parhaista saamistani lahjoista oli ensimmäinen kännykkäni, hervoton halkomalli, jouluna 1997. 

8. Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, jota et vielä ole tehnyt?
- Käydä töissä ja saada palkkaa! Matkustaa Roomaan ja Lontooseen. Omistaa oman auton. Kirjoittaa kirjan (yritystä on parhaillaan kovasti, mutta lopputulos häämöttää vielä kovin kaukana!). Pukeutua täydelliseen Marie Antoinette- tai Madame de Pompadour -asuun korsetteineen, röyhelöineen ja metrien levyisine hameineen.

       

7 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Miten naa kemikaalio-leikit kuulostaa niin tutuilta :D

Stazzy kirjoitti...

No kiitti!
Nyt mulla soi loppuillan päässä ça plane pour moi moi moi moi....
:D

fifin maman kirjoitti...

Voi ei, mitä kivoja muistoja.
Se piirretty oli Sandybell, ruotsiksi puhuttu ja mun piti lukea tekstit ennen kuin opit lukemaan ne itse.

Mummon kemikalio on vissiin ollut kaikkien 'mummon tyttöjen' lemppari.

JenSS kirjoitti...

Miten mä en löydä mitään tuttua :D! Mä olinkin ehkä poikkeuslapsi, mä leikin kauppaa(kassaa), barbeilla ja vauvanukeilla kotia, perniös oli kivaa kun sai leikkii kukkakauppaa ja tehdä ruokaa. Heppaleikit oli ihan parasta :D! Katoin kotimaisii elokuvii, kuuntelin irwin goodmannia ja lauloin reijo taipaleen satumaata jos joku ei kuunellu mua!
Näit oli kyl hauska lukee :)

Airelle kirjoitti...

Barbra oli minunkin suursuosikkini. aina hän oli parempi naisen malli nuorelle tytölle kuin joku britney tai lady gaga.
Fifin mammalle: on se hauskaa kuinka äidit tuntevat hyvin kaikki lastenohjelmat omien lasten nuoruudesta. itse tunnen kaikki ranskalaiset lastenohjelmat ja piirretyt, jotka olivat täällä suosittuja siitä kun kummityttäreni syntyi siihen kun hänen viimeinen pikkusiskonsa ei enää niitä seurannut (oma tyttäreni oli siinä välissä) ja se on aika pitkä aika, koska heillä on kuitenkin kymmenen vuotta eroa.

Sanna kirjoitti...

Tuon viimeisen kohdan allekirjoitan kans ihan täysin, auto on jo mutta muilta osin :)

MaaMaa kirjoitti...

en tunne montaa lasta, jotka diggailisi Barbra Streisandia .. :D Ihania muistoja sulla!

Ja mä unohdin kokonaan lempileikeistä koulun!! Sitähän leikittiin aivan tosissaan tuntitolkulla! Mä opetin naapurin Lauralle mitä olin oppinut koulussa; olin vuotta vanhempi joten hän eskarilaisena sai ekaluokkalaisen laskutehtäviä! :D

Myöskin leikittiin kampaajaa (ei parturia); eli tehtiin mitä uskomattomampia kampauksia toisillemme. Parhaimman pehkon sai ottamalla imurista suutin pois ja sillä pelkällä putkella imuroin Lauran tukasta uskomattoman kuohkean pystyn. Voi että se oli hauskaa!! :D :D

Hirveesti tulvahti lisää muistoja mieleen mulla, kun luin nämä sinun ... kivaa! Kiitos :)