torstai 13. toukokuuta 2010

Mätä kevät

Kesää ei kuulu vieläkään. Kaikki La Provence -sanomalehteä myöten ovat yhtä mieltä siitä, että tänä vuonna meillä on un printemps pourri, mätä kevät. Sataa, sataa ja sataa vielä vähän enemmän ja on viileää. La Provencen mukaan 1.-10.5. välisenä aikana Aixissa on ollut 7 sateista ja 3 sateetonta päivää. Edellisen kerran yhtä paljon samana aikana satoi 2002, sitä ennen 70-luvulla. Tylsintä on, ettei oikein tiedä, miten pukeutua; takkia tai neuletta ei tarvitse, mutta t-paidassa ei tarkene. 

Synkän sään takia en ole vieläkään päässyt kokeilemaan uutta übertehokasta aurinkovoidetta, jonka ostin Sephoralta juuri ennen sadekauden alkua. Esthedermin No sun -voiteen pitäisi kuulemma estää lähes kaikki auringon haittavaikutukset ja ennen kaikkea rusketus. 


Minähän en tunnetusti halua vaalealle iholleni kevyttäkään päivetystä. Aikaisempina kesinä olen ostanut apteekista vähintään 50-suojakertoimista voidetta kasvoilleni, mutta ne ovat yleensä paksuja, tahmaisia ja epäkäytännöllisiä. Tämä voide puolestaan on kevyt ja kosteuttava ja sopii erinomaisesti meikin alle. Käytän lisäksi jokaisena vähänkin aurinkoisena päivänä Clarinsin SPF 30 -voidetta silmänympäryksille normaalin silmänympärysvoiteeni päällä. 

Koska en valitettavasti tästä enää nuorene, minun on korkea aika ruveta suojelemaan ihoani auringolta oikein kunnolla. Olen jo saanut käsivarsiini sen verran väriä, että rannekellon ja sormuksen jättämät jäljet erottuvat selvästi vaaleampina, enkä suvaitse yhtään enempää rusketusta. En jaksa ymmärtää ihmisiä, jotka grillaavat itsensä rannalla tummanruskeiksi joka kesäviikonloppu ja näyttävät sitten 30-vuotiaina 50-vuotiailta ja saavat parhaassa tapauksessa kaupan päälle ihosyövän. Tällä hetkellä tosin ei ole pienintäkään vaaraa ruskettua: eilen vaihteeksi satoi ja tänään taivas oli enimmäkseen paksussa pilvessä. Viikonloppuna mistraalin pitäisi häätää sadepilvet, ja vasta ensi viikolla on luvassa jotakuinkin kesäistä säätä. Toivotaan, että viimeistään toukokuun viimeisenä viikonloppuna kirkastuisi, sillä menemme tuolloin pariksi päiväksi Arlesiin.        

7 kommenttia:

Ella B kirjoitti...

Minä olen just se grillaaja!:) No, laitan sentään aika korkeapitoista aurinkorasvaa ettei vaalea hipiä aivan kärähtäisi, mutta joo muuten en tykkää itsestäni valkoisena. Toisille se sopii (kuten sulle) toisille ei (kuten mulle!).

Susu kirjoitti...

Pistämätön keino saada aurinkoinen päivä on kantaa koko ajan mukanaan sadetakkia. Jos sekään ei auta niin palauta se aurinkovoide:-)

Täällä muuten on aurinkoista ja varmaan 26 astetta...

Mä en itseäni grillaile, mutta aurinko tarttuu väkisinkin kun kesäaikaan on mökillä koko ajan ulkona.

Anonyymi kirjoitti...

Joskus hamassa nuoruudessa nahka piti palamisen ohellakin ruskettaa ja puolikuolleena maata auringossa. Huhhuh, nyt ei ja just hain 25kertoimista, mitä sivellä käsivarsiin, kun fillaroin torille. Kurttuja tulee, muttei auringosta minulle.

Ei sais valittaa helteestä, mutta koville ottaa, kun se iskee näin ykskaks. Ja monet kulkee hupparit yllä ja tuulipuvuissa ja meillä varjossa mittari näyttää 27, toisaalta on ihmisiä, joilla ei koskaan ole liian kuuma. Ajatuskin jostain hupparista kauhistuttaa.

Uskalsin aamulla viedä naulakosta kevyttopparit pois, saahan ne sieltä sitten, kun lämpötila normalisoituu n.10 asteeseen.

Mopot läähättää liikuttavasti ulkona, ei niitä voi kiusata siellä kauaa. Tarkenemista sinne!

Anonyymi kirjoitti...

anonyymin kommentin lähetti tietysti helteen pehmentämänä äippä

Airelle kirjoitti...

joo, toivotaan että toukokuun lopussa on kaunista ja tuuletonta, toisin kuin tänään!

Fifi kirjoitti...

Ella,
Todellakin se, mikä sopii yhdelle, ei mitenkään sovi toiselle. :) Onneksi sentään käytät aurinkovoidetta! Eräs ex-kollegani, vaikka ranskalainen onkin, on vähintään yhtä vaalea kuin sinä eikä _koskaan_ käytä aurinkovoidetta, vaikka hyppääkin rannalla yhtenään. Ei kuulemma viitsi laittaa. No, omapa on nahkansa...!

Susu,
Myös sateenvarjo käsilaukussa tai mieluiten pitkä varjo käsivarrella on hyväksi havaittu keino. Mökillä sun muussa hyötyulkoilussa aurinko tosiaan väkisinkin tarttuu, ei sitä oikein karkuunkaan pääse, mikäli ei halua vallan linnoittautua sisälle.

Maman,
Voi mopoparkoja! <3 <3 No, jos Mirkku vaikka olisi nyt vähän rauhallisempi?

Airelle,
Toivotaan parasta!

Anonyymi kirjoitti...

Ylipaino sinunkin kohdallasi on mitä luultavimmin suurempi riski, kuin auringonotto.

Jotenkin vaan nauratti tekstissäsi kohta "En vaan jaksa ymmärtää ihmisiä jotka grillaavat itseään" tms. Minä taas en jaksa ymmärtää ihmisiä, jotka vaarantavat terveytensä noin suurella ylipainolla.Kauheat terveysriskit.