keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Päivä elämääni

Saavuin eilen väsyttävän mutta palkitsevan matkustamisen jälkeen kimpsuineni ja kampsuineni kunnialla Aixiin ja olen tänään haahuillut pitkin kaupunkia katselemassa, olisiko jokin oleellisesti muuttunut sitten viime kerran. (Ei ole, tai ainakaan en huomannut.) Leikin myös turistia kulkemalla koko päivän kamera kädessä ja napsien vähän väliä kuvia paikoista ja tekemisistäni. Nyt seuraa tämän blogin ihka ensimmäinen "päivä bloggaajan kanssa" -postaus:Radio Nostalgie ja Jane Birkin herättivät meidät klo 5.55. Aurinko oli jo nousemassa Aixin suunnalla:E:n hoidettua aamutoimensa minäkin heitin viimekesäisen mekon päälleni, ja suuntasimme kylän parhaaseen leipomoon:Ensimmäinen ranskalainen aamuni ei olisi voinut alkaa paremmin:Aamiaisen jälkeen E. lähti töihin ja minä jäin purkamaan matkalaukkuani, joka oli saanut eilisen matkan aikana Amsterdamista jääneen Priority-lapun seuraksi Heavy-lapun...! Painoa kyllä oli vain 23,7 kg, pahempaakin on minun kohdallani nähty.Saatuani tavarat paikoilleen laittauduin ja suuntasin bussipysäkille. Pysäkin lasiseinissä on kuvattuna Aixin tunnettuja rakennuksia: Vasarely-museo, Sainte-Victoire -vuori, Pavillon Vendôme...

Kaupunkiin päästyäni kävelin hiljalleen hakemaan E:tä lounaalle. E:n byroohon johtava katu on toisesta päästään kapea ja varsin vehreä kuja:

Ylemmän kuvan mies ei ole suinkaan E., vaan satunnainen ohikulkija, joka osui vahingossa kuvaan. E. puolestaan kuvasi minut byroon edessä:Söimme tänäänkin tavallisessa lounaspaikassamme, pienessä vietnamilaisessa Zazaï-ravintolassa. Minä otin ankka-vihanneskreppejä ja riisiä. Punainen juoma mukissa on eilinen boolinjämä, jonka E:n hyvin tunteva ravintoloitsija lahjoitti meille:

Lounaan jälkeen E. palasi töihin ja minä kipitin kaupungille. Sephora oli Suomessa ollessani muistanut minua kultaisella kanta-asiakaskortilla tavallisen mustan sijaan:Kultaisen kortin etuihin kuuluvat mm. henkilökohtainen myyjän palvelu koko asiointini ajan, ilmaiset meikkaus ja kynsien lakkaus sekä 10%:n alennus joka viidennellä ostoskerralla. Pistäydyin myös L'Occitanen myymälässä hakemassa iki-ihanaa laventelikäsivoidetta, jota unohdin ostaa lentokentältä:Kiersin vielä Lushin kautta hankkiakseni saippuaa ja pina colada -suihkuhyytelöä:Poikkesin blogissa jo moneen kertaan nähdylle kaupungintalolle hakemaan ilmaisia Billet Scoop -kuponkeja, joilla pääsee viikon ajan elokuviin 3,50 euron puoli-ilmaiseen hintaan. Vastoin alkuperäistä päätöstäni haluan sittenkin nähdä kohutun Picasso-Cézanne -näyttelyn ja sain lipun huomisiltapäiväksi:Kaiken tämän jälkeen pysähdyin lopulta Place Richelmelle kahvilaan, jossa kustansin itselleni tavanomaisen hedelmämehun sijaan hulppean alkoholittoman kookos-eksoottinenhedelmä-grenadiinicocktailin, jonka nautin pariisilaistuneen suomalaisen Kira Poutasen oivallisen Kotiinpaluu-romaanin kyytipojaksi. Suosittelen muuten ehdottomasti kirjaa kaikille ranskansuomalaisille!E:llä oli työpäivän jälkeen tapaaminen, joten minä pääsin rauhassa kahvilaan bloggaamaan ilmaisen wifin ansiosta:Lasissani ei ole varsinaisesti olutta, vaan panaché claire eli hyvin vähän olutta ja paljon sitruunalimonadia. Erinomainen hellejuoma, joka ei tosin jostain syystä maistu Suomessa lainkaan yhtä hyvältä.

Nyt E. palasi tapaamisestaan ja odottaa kärsimättömänä kotiinlähtöä, joten lopetan valokuvareportaasini tällä kertaa tähän. Bonne soirée !


4 kommenttia:

Airelle kirjoitti...

ihana että pääsit kunnialla perille. ei ole tainnut aix ihan hirveästi muttua?
milloin alat ajaa kärriäsi, jos vaikka pääsisin kyytiin (siihen näyttelyyn pitäisi minunkin päästä, siis aixiin pitäisi suunnistaa tässä joku päivä, en vaan tiedä milloin).
mikä muuten on tämä juttu ettei maryse ole enää pormestari, on mennyt minulta kokonaan ohi (viittaan juttuun lehdessä joka on kuvasasi)!!?? mihin on maailma menossa jos joissainsin klaani ei enää johda aixiä!

Stazzy kirjoitti...

Piristaävä postaus, ja siellä näyttää olevan ihan kesä! (Täällä sataa jo kuudetta päivää...)

Pitääpäs muuten pistää korvan taakse tuo Kotiinpaluu-kirja.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Ah miten kesäistä! Löysin kirjan Akateemisesta, mutta nimi oli Kotimatka:). Eli siltä varalta, että joku muukin etsii väärällä nimellä!

bien à toi et E,

Sarlotta

Fifi kirjoitti...

Airelle: Näillä näkymin aloitan maanantaina 29.6. Soitan joka tapauksessa ennen sitä pomolle, tiedustelen työaikojani ja lähetän sitten sinulle sähköpostia. Toivottavasti saadaan tapaaminen sovittua!

Marysen kommelluksista en minäkään ollut kuullut ennen eilisen lehden lukemista. Ilmeisesti hänen epäillään kirjoittaneen/julkaisseen/jakaneen jotain poliittista vastustajaansa halventavan tekstin, ja tämä henkilö on nostanut kunnianloukkaussyytteen. Tästä syystä kunnallisvaalit uusitaan Aixissa heinäkuussa ja Maryse syrjäytetään kaupungin johdosta sihen saakka. Maryse itse kiistää kaiken ja aikoo oletettavasti asettua uudelleen ehdolle. Yleinen mielipide täällä tuntuu olevan, ettei vaaleja edes tarvitsisi uusia, kun Maryse valitaan joka tapauksessa uudestaan virkaansa. Tuntuisi kyllä äärimmäisen oudolta, jos kaupunginjohtaja yhtäkkiä ei olisikaan nimeltään Joissains!

Stazzy: Juu, täällä on täysi kesä, eilen +27 ja tänään asteen pari lämpimämpää. Jatkuisi vain tällaisena, ei kiitos tappohelteitä heinä- ja elokuussa!

Sarlotta: No niinpä tietysti, Kotimatka eikä Kotiinpaluu. Mistä kummasta minä tuon jälkimmäisen keksin?! Hyvä, että lukijat ovat tarkkana, kiitokset vain! :) Kirja on joka tapauksessa mainio.