torstai 18. kesäkuuta 2009

Lomatunnelmissa

Blogitauko venähti käytännön syistä yli viikon mittaiseksi: loppuviikolla en ennättänyt kahvilaan nettiin, ja koska E:n loma alkoi perjantaina, en käynyt maanantaina ja tiistaina ollenkaan kaupungissa.
Parhaillaan bloggaan tutussa hotellissa Alpeilla. Tulimme tänne eilen keskiviikkona iltapäivällä ja viivymme ensi torstaihin saakka. Edessä on siis vielä kokonainen viikko lokoisaa dolce far nienteä, maisemien ihailua, pulikointia ja todennäköisesti myös jonkinlainen kävelyretki jonnekin lähistön korkealle paikalle. Vaelluksiksi en promenaadejamme tohdi kutsua, sillä hotelli on täynnä oikeita vaeltajia, jotka lähtevät heti aamusta rinkkoineen ja vaelluskenkineen matkaan ja palaavat vasta illallisaikaan.
Kaikki on täällä edelleen samanlaista kuin viime kesänä ja syksynä, aina yhtä rauhallista ja kaunista. Tätä paikkaa voisi tosiaan kutsua paikalliseksi kesämökiksemme lukuun ottamatta sitä, että täällä oleilusta täytyy maksaa. Omalla mökillä on itse siivottava ja laitettava ruoat, täällä riittää, että istuutuu ruokapöytään ja odottaa, että lautasia kannetaan eteen. Mökillä tosin saa olla omassa rauhassa, mikä täällä ei aina onnistu: hotellissa majailee parhaillaan belgialainen äijä, joka oli täällä jo viime kesäkuussa ja joka onnistuu aina jollakin tavalla kettuilemaan meille. Yleensä kyse on Internetin käytöstä; joka kerta ohi kulkiessaan ukko huomauttaa minulle jotain nettiin liittyvää kuten "katsos, internetfanaatikko se siinä" tai "taasko te olette Internetissä?", vaikka ukolla itsellään ei olisi aikomustakaan käyttää aulan nettikonetta. Yleensä en viitsi reagoida, vaan hymyilen kettumaisesti takaisin, mutta kohtapuoleen alan takuulla kettuilla ukolle tasavertaisesti. Hotellin netti on tarkoitettu hotellivieraille, siis myös minulle, enkä tosiaankaan vietä päivittäin tuntikausia netissä estäen kaikkien muiden pääsyn koneelle. Jos äijää riepoo tuntemattoman ihmisen sähköpostien lukeminen, Facebookin statuksen päivittäminen tai Helsingin Sanomien otsikoiden silmäily, on ongelma ihan muualla kuin minun netinkäytössäni. En muuten ole kuullut ukon kettuilevan muille asukkaille, jotka etsivät netistä tietoa vaellusreiteistä tai seuraavan päivän säästä... Blogia päivitän joka tapauksessa vain silloin, kun ukko on kiipeilemässä vuorilla.
Olin lomainnostuksessani kokonaan unohtanut, että Suomessa vietetään juhannusta. Toivotan siis oikein rauhallista ja kaunista juhannusta kaikille!

3 kommenttia:

Mossulat kirjoitti...

Kiitos toivotuksista, samoin sinne!
Tänään on aurinkokin paistanut puoli päivää ja melkein tuli hiki, kun oli jo 15 astetta lämmintä.

Reipashenkistä lomaa ja virkistäviä kevytvaelteluja!

Susu ja Tassu kirjoitti...

Hyvää Juhannusta sinnekin!
Täällä vietetään sitä mökkielämää...ei tuu lautaset eteen ja vesi pitää kantaa kaivosta. Mut niin me tästä nautitaan että!

Airelle kirjoitti...

Hyvää jussia sinullekin ja rentouttavaa lomaviikkoa, ennen töiden alkua!