keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Bonne année

Kipaisin vielä viettämään vuoden viimeisen iltapäivän viimeisiä tunteja nettikahvilaan. Olin äsken elokuvissa: tarkoitukseni oli käydä katsomassa suomalainen Niko-porolapsesta kertova piirretty, mutta koska sitä poikkeuksellisesti esitettiinkin ranskaksi dubattuna eikä alkuperäisversiona (huolimatta siitä, että Niko pyörii Renoir-teatterissa, jossa ulkomaiset leffat esitetään aina alkuperäiskielellä ja ranskaksi tekstitettyinä), meninkin ex tempore katsomaan amerikkalaista Gwyneth Paltrow'n tähdittämää rainaa Two Lovers. Siinä hyväsydäminen mutta nössöhkö mies pähkäilee kahden naisen välillä; valitako kaunis mutta ihmissuhdemoniongelmainen Paltrow vaiko isän liiketuttavan kiltti ja nuhteeton tytär? Leffa oli mukava tapa viettää pari tuntia sisällä lämpimässä, mutta sen suurempaa muistijälkeä se tuskin jättää. Harmi Nikoa, olisin mielelläni nähnyt söpön piirretyn porovauvan!

Eläinvauvoilla on muutenkin tapana vedota minuun vähän liikaakin. Minulle saa myytyä melkein mitä vain, jos tuotetta mainostetaan kissanpennulla tai vastaavalla pörröisellä lutuudella. Toissapäivänä suostuin ostamaan kahdelta nuorukaiselta kuudella eurolla rasiallisen hunaja-männynpihka-balsamipastilleja vain, koska heillä oli kärryissä mukanaan kissanpentu, koiranpentu ja kaksi vuohivauvaa! (Kilejäkö ne virallisesti ovat...?) Eläimiä sai vapaasti silittää ja valokuvata, ja kannatuksen vuoksi ostin myös (pahoja) karkkeja sen toivossa, että rahani menisivät oikeasti eläimille. Täkäläisillä kerjäläisillä on myös paha tapa pitää mukanaan kissanpentuja ja/tai koiria, mutta vielä en ole heltynyt jakamaan heille vähäisiä kolikoitani.

Jostain syystä ei tunnu yhtään siltä, että tänään on vuoden viimeinen päivä. Nyt kuuluisi varmasti muistella kulunutta vuotta ja suunnitella tulevaa, mutta tuntuu, että 2008 ei mitenkään ratkaisevasti eronnut edellisestä tai sitä edellisestä vuodesta. Toki vuosi toi mukanaan paljon hyvää ja unohtumatonta, kuten valmistumisen, Mirkun syntymän ja maaliskuiset Mireillen konsertit takahuonevisiitteineen, mutta muuten kaikki on mennyt aivan kuten ennenkin aixistencen, ajoittaisten töiden ja mopsien hellimisen merkeissä. Uudelta vuodelta toivon lähinnä vain muutamaa asiaa: töitä, terveyttä ja sitä, että saisin jotenkin yhdistettyä oloni Euroopan vastakkaisilla laidoilla kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla. (Mission impossible?)

Huomisesta alkaen E. on lomalla, joten käyn kaupungilla harvemmin kuin tähän asti. Blogipäivityksiä kuitenkin luvassa mahdollisimman usein, aina kun vain ennätän nettikahvilaan.

Hyvää vuodenvaihdetta kaikille ja kuulumisiin 2009!

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää alkanutta vuotta sinullekin sinne kauas! (Toivottelee myös yksi karvainen kaksivuotias). Asioilla on taipumus jotenkin asettua parhain päin!