tiistai 9. joulukuuta 2008

Tonttu liikkeellä

Olemattomat jouluvalmisteluni etenivät tänään valtaisan loikan, kun jalkauduin vapaapäiväni kunniaksi keskustaan Stockmannin alekupongein varustautuneena. Henkilökuntaa muistetaan aina joulun alla erityisillä etukupongeilla, ja minulla oli totta kai hirmuinen kiire päästä kupongeistani eroon. Viime jouluna meinasi käydä köpelösti, kun kuponkeja oli vielä jäljellä juuri ennen joulua ja jouduin hädissäni shoppaamaan mm. alusvaatteita saadakseni ne käytettyä. Tänä vuonna ongelmaa ei ole: kuponkeja on jäljellä enää yksi, ja sillekin varmasti löytyy käyttöä ennen jouluaattoa.

Leijonanosan lappusista nielaisi ikioma ennakkojoululahjani, Longchampin Quadrille-sarjan hopeanvärinen käsilaukku (ohessa kuvat salamalla ja ilman; huomaa laukun kyljessä keikkuva heijastinkilpikonna!):

Ilman henkilökunta-alea en olisi ikinä tätä hankkinut, mutta työnantajan kädenojennus pudotti hintaa melkein kuudellakympillä, joten investointi oli sillä ratkaistu. Eikä Longchamp nyt sentään mikään Vuitton ole, joten yhden kokonaisen sunnuntaityöpäivän ansioilla ostos on hyvinkin kuitattu. Väsky oli heti tänään koekäytössä ja osoittautui varsin toimivaksi. Käpälällekin on oma kolonsa.

Tuomisia löytyi myös erinäisille sukulaisille sekä E:n isälle, jolle valitsin tyylikkään Diorin miestentuoksun ja pullon suomalaista karpalolikööriä. Joulukortitkin sain hankittua ja ennen kaikkea niihin postimerkit, joten nyt pitäisi enää kirjoittaa ne. Siihen tosin saattaa kulua vielä tovi.

Muiden jouluvalmisteluiden osalta olen vielä melkoisen vaiheessa. Joulupiparit tosin valmistuivat iloisella joukolla itsenäisyyspäivän iltana. Oli loistava idea yhdistää piparien leivonta isänmaallisiin kotibileisiin! Piparien koristelun lomassa kurkistelimme Linnan juhlia ja niiden jälkeen näimme vielä puolet Tuntemattomasta sotilaasta kera kuohuviinin. Nappasin pari kuvaa leivonnaisista ennen niiden katoamista parempiin suihin:

Lainasin työkaverini Nasu-muottia, toinen Nasu tosin valitettavasti menetti jalkansa.Puputytöstäni tuli kuulemma Johanna Tukiaisen näköinen, joten sille piti tehdä pika pikaa miesystävä.

Tänään olisi paras mennä ajoissa nukkumaan, sillä edessä on kuuden päivän työrupeama ennen seuraavaa vapaapäivää. Kahden ja puolen päivän vapaa on luvassa ensi viikon lopulla, joten silloin pääsen taas halailemaan koiruuksia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jalaton Nasu ja Tukiaispariskunta on kyllä piparien aatelia!Eihän niitä MALTA SYÖDÄ!

Anonyymi kirjoitti...

Noi nasut on hauskat!

Mirka kirjoitti...

Onpa hienoja pipareita!

M'man kirjoitti...

Hauskoja kekseja - taiteilit !:)

Ja tyylikas laukku :)

Tyorupeamaan tsempit!