perjantai 25. tammikuuta 2008

Varsinaisen päähenkilön paluu

Olen huomannut blogin lipsuneen viimeisten parin kuukauden aikana huomattavan kauas alkuperäisestä ideastaan ja myös nimestään. Graduprojektin sijasta blogissa on ollut juttua melkein kaikesta muusta maan ja taivaan välillä. Nyt tulee asiaan korjaus, sillä Iso Gee on kuluneiden kolmen päivän ajan ollut jälleen keskeisellä sijalla elämässäni. Nyt kun työt ja Aix ovat takanapäin ja Saksan-matka vielä kaukana edessä, on luonnollista (ja välttämätöntä) keskittyä toistaiseksi graduun. Hyväksi havaittu sivu päivässä -systeemi toimii edelleen: keskiviikkona Gee piteni sivulla, torstaina ei laisinkaan, mutta tänään kaksi ja melkein puoli sivua. Analyysi vetelee aivan viimeisiään, jäljellä on enää yksi analysoitava tekstikatkelma. Sen jälkeen on vielä muokattava aiempaa lukua hiukan uusiksi ja kirjoitettava johdanto ja johtopäätökset. Aikaa on helmikuun loppuun, ja puuta koputellen totean, että käsikirjoituksen ensimmäisellä versiolla on melko hyvät mahdollisuudet valmistua ajoissa. Vielä kun saisin äärimmäisen epähoukuttelevan Ranskan sivistyshistorian kirjatentin alta pois...

Ranskanmaalta kuuluu kummia. Pankissani on onnistuttu tekemään kaikkien aikojen suurin huijaus ja miljarditappiot. Hetken jo olin huolissani vähäisten ropojeni puolesta, mutta en jaksa uskoa, että pikkuiset säästöni tästä kärsisivät. Samoin kuuluivat ajattelevan muutkin SG:n asiakkaat eilisten France 2:n iltauutisten mukaan. Olen ryhtynyt katsomaan uutiset netistä TV5:n sijasta, sillä France 2:n sivuilla ne näkee kokonaisuudessaan, ei lyhennettynä kuten viitosella, ja halutessaan voi katsoa vain kiinnostavimmat uutiset otsikkovalikon avulla.

Nettitelevisio on muutenkin yliveto keino seurata Ranskan ohjelmia. Eräät France 2:n (ja ehkä myös TF1:n ja muiden kanavien) ohjelmat näkyvät maksutta verkossa viikon ajan. Eilen katselin mm. musiikkivisailuohjelmaa N'oubliez pas les paroles, jota E:n kanssa katsoimme lauantaisin sopivasti aperitiiviaikaan. Siinä tavikset laulavat studiossa karaokea ja heidän täytyy muistaa, miten kulloinenkin laulu jatkuu, kun musiikki yhtäkkiä keskeytyy. Ranskalaisen musiikin ystävänä on hauska itsekin arvuutella biisien oikeita sanoja. Ainakin kerran olen pärjännyt kilpailijaa paremmin, muistaakseni kyseessä oli Joe Dassinin Et si tu n'existais pas, joka tietysti löytyy iPodistani.

Ja koska puhe on musiikista, testaan lopuksi Duussin ja Maurelitan tavoin bändigeneraattoria. Idea on helppo ja yksinkertainen:

1.
en.wikipedia.org/wiki/Special:Random Tämän sivun ensimmäinen artikkeli on bändin nimi.
2.
quotationspage.com/random.php3 Albumin nimen saa viimeisen lainauksen neljästä viimeisestä sanasta.
3.
flickr.com/explore/interesting/7days/ Sivun kolmannesta kuvasta tulee albumin kansi.

Tässä tulos:

Bändini nimi on Zhaobaogou Culture, levymme nimeltään A Highly Overpaid Actor ja kansikuva tällainen:0 kommenttia: