keskiviikko 23. tammikuuta 2008

Kuvareportage

Matkatavaraseikkailuni päättyi lopulta onnellisesti: parin maanantaiaamuisen puhelun jälkeen Turun lentokentällä viimein herättiin, ja laukku kiikutettiin kotiovelle saakka. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Pidemmittä puheitta vaihdan sisällöntuotantoni verbaalisesta visuaaliseksi ja tarjoilen teille tuoreehkoja näkymiä Etelä-Ranskasta:

Cours Mirabeaun talvisista myyjäismökeistä sai mm. kuumaa hehkuviiniä.
Aixin kaupungintalon joulukuusi oli kovin surkea turkulaiseen joulupuuhun verrattuna. Suosittelen kunnallisille somistajille pikaista tutustumismatkaa pohjoiseen. Coursin huurteiset pikkukuuset sen sijaan olivat suloisia.Aixin jalkakäytävillä näkee kaikkialla näitä Cézanne-nauloiksi nimitettyjä laattoja, jotka opastavat taiteilijan asuinpaikoille eri puolille keskustaa. Maineikas Puyricardin suklaatalo valmistaa kyseisiä laattoja tummasta suklaasta.Tällainen on aiemmin mainitsemani provencelainen versio loppiaiskakusta.


Avignonin Paavien palatsi ja sen vasemmalla puolella Notre-Dame des Doms -katedraali, jossa kävimme ihailemassa erästä Vauclusen departementin vanhimmista jouluseimistä.
Avignonin koristeellinen teatteri- ja oopperatalo, jonne Mireillen vanhemmilla oli aikanaan kausikortti. La demoiselle d'Avignon on sittemmin esiintynyt täällä monet kerrat. Ooppera sijaitsee paavien palatsin viereisellä aukiolla, jonka joulumarkkinat oli jo suljettu. Jouluvalaistukset onneksi olivat vielä paikallaan.

Sisänäkymiä aixilaisesta lempiravintolastamme Tapas Cafésta, jonne tulee poikettua sangriakannulliselle niin kesällä kuin talvellakin.Suihkulähde, johon kesällä hyppäsin töiden lomassa vilvoittelemaan, on talvella kauniisti valaistu.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti kuvista! Mainioita! Että nyt mainitsit sen tumman suklaan- alkoi välittömästi tehdä mieli...Merde!

M'man kirjoitti...

Mukavaa kayda pika visiitilla Aixissa kuviesi kautta! Merci pour la visite!

Anonyymi kirjoitti...

Oi kun mukavia kuvia Aixistä, comme toujours! Ja aivan ihana on tuo Tapas Cafékin, pari kertaa itsekin käynyt siellä sangrialla sun muilla herkuilla.. Kiva lukea juttujasi sekä Suomesta että Ranskasta! Tsemppiä graduiluun :)

Fifi kirjoitti...

M'man: De rien, ilo on kokonaan minun puolellani. :)

Giz: Kiitos! Kiva kuulla sinunkin olevan Aixin ystävä. Tapas Caféssa kannattaa ehdottomasti myös syödä, vaikka määrä-hintasuhde ehkä onkin hiukan epätasapainoinen.