sunnuntai 18. marraskuuta 2007

Kiireen jälkeen mutavyöry

Joulukausi avattiin Turussa virallisesti eilen, ja Akateemisen asiakasvirrasta päätellen noin puolet kaupungin asukkaista osallistuivat tapahtumaan. Väkeä oli niin paljon, että jouduimme ottamaan käyttöön vuoronumerot. Sain kääriä erinäisiä joulupaketteja, mutta jätin suosiolla monimutkaiset kaksoisrusetit tekemättä ja taiteilin paketin päälle narusta aids-ruusukkeen näköisen kiekuran, jonka kiinnitin Stockmannin logotarralla. Olisin todennäköisesti vieläkin töissä, jos olisin näpertänyt narujen ja solmujen kanssa tarkalleen ohjeistuksen mukaan. Samanlaisia narukiemuroita on ollut aiempina vuosina omienkin lahjapakettieni päällä, joten tyydyn vastakin tähän koristelutapaan.

Äiti ja isä käväisivät tapaamassa minua kaupassa yhdessä kaverini A:n kanssa, ja menimme töiden jälkeen porukalla klassikkopizzalle Dennikseen. Minulla oli pitkän työpäivän jälkeen melko puolikuollut olo, mutta jaksoin siitä huolimatta lähteä vielä illalla A:n kanssa ensin Kouluun nauttimaan viidellä eurolla samppanjaa (Mumm on kakkossuosikkini heti Lansonin jälkeen) ja sieltä Vegasiin, jossa maistoin ensimmäistä kertaa uusinta lempidrinkkiäni Mudslidea. Vegasin versio sisältää Baileysin ja kahviliköörin lisäksi hyvin pehmeää jäätelöä. Olisin mieluusti heittäytynyt useammankin mutavyöryn vietäväksi, jos niiden hinta ei olisi lähennellyt seitsemää euroa.

Lopuksi talvitunnelmia josatin aivan muualta kuin Turusta. Provencessa satoi kunnolla lunta loppuviikolla, ja E. oli totta kai kauhuissaan. Rauhoittelin ja vakuutin, ettei lumi jää pitkäksi aikaa maahan, jos lämpöasteita on noin viisi. Olen lisäksi varustanut automme kunnon suomalaisella lumiharjalla ja metallisella jääraaputtimella, joka on aivan eri luokkaa kuin surkeat eteläranskalaiset muoviversiot. Naapurit ovat kateudesta vihreinä, kun E. saa aamuisin autonikkunat puhtaiksi noin minuutissa.

La Provence keräsi lukijakuvia lumisateesta. Tässä niistä pari, jotka kopioin täältä ja täältä.Kuva Luynesin kylästä muutaman kilometrin päässä Aixista. (photo Bernard Gauthier)Tämä taas on Venelles'stä, noin 10 km Aixista. Kuvaajaksi mainitaan lehden anonyymiksi jäänyt nettilukija.

0 kommenttia: