keskiviikko 29. elokuuta 2007

Paluuangsti

Tulin sittenkin nettikahvilaan vielä viimeisen kerran ennen lomaa ja sen jälkeistä kotiinpaluuta. Laskuri tikittää viimeisiä Ranskapäiviä ja minua alkaa ahdistaa. Kaipaan toki kotiin vanhempien, mummon ja koiran luo, mutta se merkitsee myös sitä, etten näe E:tä lähes neljään kuukauteen. Kaukosuhteet ovat toki kulttuurillisesti avartavia sun muuta kivaa, mutta sillä ehdolla, että suhde sijaitsee naapurimaassa tai vaihtoehtoisesti osapuolilla on riittävästi rahaa ja aikaa lennellä tapaamaan toisiaan säännöllisesti. Kahdeksan kuukautta vuodesta erossa ja neljä yhdessä ei ole mikään huima saldo, eikä poissaoloa korvaa sähköposti eikä Nokian työsuhdepuhelin. Skypestä ja nettikamerastakaan ei ole apua, sillä E:llä ei ole kotona tietokonetta eikä kuulemma myöskään tule. Tiedän kyllä kokemuksesta, että Suomeen palattuani kestää pari viikkoa asettua uudelleen aloilleni "suomielämääni" ja sen jälkeen kaikki on taas paljon valoisampaa, mutta jos voisin, jättäisin kovin mielelläni elämättä jälleen yhden lähtöpäivän ja ajomatkan Marignanen lentokentälle.
Synkistely sikseen: edessä on hyvin ansaittu loma, jota en halua pilata miettimällä liikaa tulevaa! Nîmes-ekskursion jälkeen vilahdamme vielä pariksi päiväksi suosikkikyläämme Alpeille ja toivomme, ettei siellä ole jo villapaitasää. Olo on kuin lottomainoksessa, jossa moottoritie on tukossa lomalta palaavista ihmisistä ja vastakkaisella puolella lottovoittajien auto ajaa yksinään toiseen suuntaan, pois kaupungista ja töistä. Lottovoittoa ei toistaiseksi ole kohdallemme sattunut, mutta lomalle tosiaan lähdemme vasta kun kaikki muut ovat palanneet!
Kuljetutin äsken itseni nettikahvilaan ajovuorossa olevan kollegan kyydissä, ja hän vinkkasi minulle 20 minutes -ilmaislehden artikkelia, jossa kerrotaan kirjoja repertorioivasta Book'in -tietokoneohjelmasta. Sen voi ladata ilmaiseksi koneelleen ja luoda sitten elektronisen kortiston kaikista omistamistaan kirjoista. Ohjelma jopa hakee itse kirjojen tiedot Amazon.fr -nettikaupasta nimen ja tekijän perusteella. Idea on houkutteleva, taidanpa hyvinkin kokeilla sitä oman ylipainoisen kirjahyllyni selkeyttämiseksi!
Eilen lorvin taas tauolla kirjakaupassa - kuinkas muutenkaan - ja löysin jälleen yhden hauskan Pariisi-oppaan, Le Paris des paresseuses. Kirja on pullollaan vinkkejä ja osoitteita ravintoloista, kaupoista, museoista, kahviloista ja muista kiinnostavista kohteista, mutta erityisesti sellaisista, jotka eivät komeile jokaisen perusmatkaoppaan sivuilla. Osoitteet on kerätty ihan oikeiden pariisilaisten ehdotusten pohjalta. Ehkä taas piakkoin pääsen testaamaan niitä käytännössä... sitten kun gradu on valmis?
Blogi jää nyt siis syyskesälomalle ja päivittyy seuraavan kerran Suomesta käsin 16. syyskuuta alkaen. Bonne rentrée kaikille lukijoille ja à bientôt !

1 kommenttia:

Maurelita kirjoitti...

Nauti ansaitusta lomastasi, tsemppiä kotimaahanpaluuseen ja kiitos oivista linkeistä !

Olen aina itse halunnut listata levyni jossain, mutta tuo kirjajippokin voi olla hauska.

Le Paris des Paresseuses on kuin minulle kirjoitettu - täytyykin ottaa selvää... ja ehkä tulet sitten paikan päälle kokeilemaan osoitteita ja järkätään blogimiitti !!!!!!