maanantai 13. elokuuta 2007

Vapaalla!

Huiman upea tunne olla pitkästä aikaa koko päivä vapaana ja voida tehdä mitä tahansa mihin aikaan tahansa tarvitsematta vahtia koko ajan kellonaikaa. Olin juuri kahvilla viimevuotisen kollegani Martinen kanssa, ja aamupäivällä ehdin rauhassa pistäytyä postissa yms. asioilla. Äidille lähti reilu syntymäpäivälahjakuori, kerro karhu heti kun se tulee! :)

Muutaman viileän aamun jälkeen on taas riittävän kuuma, tosin Suomessakaan ei kuulemma tällä hetkellä palella. Viimeinen Ranskakuukauteni alkaa keskiviikkona, ja sen jälkeen laskuri tikittääkin eteenpäin vinhaa vauhtia. Työpäiviä on jäljellä enää 13. En nyt rupea tässä enempää päivittelemään, kuinka kesä on kulunut nopeasti, mutta SE ON KULUNUT TODELLA NOPEASTI !!! Niin kuin joka vuosi aikaisemminkin... Onneksi tiedossa on huippuloma Pupucen luona, muuten alkaisi Suomeen paluun läheisyys jo hirvittää.

Vakituinen nettikahvilani oli jälleen kiinni (alan jo olla epätoivoinen), joten olen jälleen toisessa, paljon vähemmän viihtyisässä ja vanhanaikaisemmassa paikassa. Teksti ilmestyy ruudulle viiveellä, joten kirjoittaminen ei ole erityisen helppoa. Huomasin muuten äsken suureksi huvikseni nettikahvilan ikkunassa julisteen, joka mainostaa Rauma Blues -nimistä tapahtumaa. Onkohan kyseessä Pori Jazzin kilpailija, jonka maine on kiirinyt Aix-en-Provenceen asti?

ÄIdille lisätiedoksi, että lähetän piakkoin paketillisen kirjoja kotiin. Olen jälleen ahminut kirjallisuutta sivukaupalla päivässä: saksalaisen psykologisen jännärin Der fremde Gast jälkeen olen lukenut mm. herkullisen Lumoavien mausteiden kahvilan sekä englantilaisen (ranskannetun) romaanin Arcadia Hotel. Tänään aloitin kiehtovan ja paljon kehutun Tuulen varjon, joka parinkymmenen ensimmäisen sivun perusteella vaikuttaa todellakin vangitsevalta. Muutaman päivän sisällä ilmestynee myös Amélie Nothombin vuosittainen uutuus, jonka luen tavallisesti parissa päivässä. En tiedä yhtään, mitä tänä vuonna on luvassa; autobiografiaa, puhdasta fiktiota, dialogia? Nothombilta voi periaatteessa odottaa mitä tahansa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mon djöö,kirjapaketti,ok,mihin vanhat kirjat,että uudet mahtuis kans?Hilfe!

Anonyymi kirjoitti...

Vive les vacances ! Siehän asetat miulle paineita ja vielä julkisesti! ;) Onko tää aika menny todella näin äkkiä?! Vastahan sie tänne Ranskaan kotiuduit?!

Nauti lomasta ja pian nähdään! Biz

Anonyymi kirjoitti...

Ai että tota laskuria on miellyttävä seurata!Ti aspetto,cara!

Jenna kirjoitti...

Kiitos kirjeestä, ihaa pääsi kotiavainnippuun :)!
Ostin tukholmasta pienen helppohoitoisen mopsin, näät kun tulet tänne kotosuomeen, saat ehkä jopa rapsuttaa sen karkeaa turkkia :D