keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Vingt-neuf neunundzwanzig twenty-nine

 

Jälleen uusi sivu on kääntynyt elämäni suuressa kirjassa, näin melodramaattisesti ilmaistuna. Proosallisemmin todettakoon, että täytin eilen 29 vuotta. En tiedä, kuuluisiko perinteisen ikä- ja eksistentiaalikriisin iskeä nyt vaiko vasta vuoden päästä; toistaiseksi tunnen olevani aivan samanlainen kuin kaksi päivää sitten 28-vuotiaana, mutta saattaahan olla, että kohta meikatessani huomaan silmäkulmissa valtavat ryppykeskittymät ja siitä se sitten lähtee. Kriisiä odotellessa mietin, pitäisikö minun nyt ihan oikeasti ryhtyä kokopäiväiseksi järkeväksi aikuiseksi ja ajatella vakuutuksia ja anti-age-voiteita ja asuntosäästämistä, vai saako vielä välillä olla olevinaan pikkutyttö, ikävöidä äitiä ja tykätä possuista, kissanpennuista ja vaaleanpunaisesta?

Eilispäivä sujui niin rattoisasti kuin vain voi. E:ltä olin saanut jo etukäteen syntymä- ja ystävänpäivälahjaksi vaaleanpunaisen matkalaukun muutaman viikon päästä vihdoin koittavaa Saksan tournéeta varten:


 Äidiltä puolestaan tuli juuri sopivasti huoltopaketti kotoa:

Huoltopaketti sisälsi tietysti tervehdyksen myös rakkailta lyttykuonoilta:

 
... sekä raadollisen muistutuksen elämän tosiasioista:

Minulla ei vielä ikinä ole ollut voidetta, jossa olisi lukenut premiers signes de l'âge... Byääh! Olen kohta muumio.

Koska Ranskan valtio ylläpitää minua toistaiseksi hyvin kohtuullisesti, lahjoin pitkästä aikaa itsekin itseäni – missäpä muualla kuin kirjakaupassa. Mukaan tarttui sekä hyötyä että huvia: kanakeittokirja ja "mikä minusta kannattaisi tulla isona" -opas...

 
... sekä suosikkihömppääni, Versailles-romaaneja:

 

Illalla nautimme E:n kanssa juhlaillallista kotona pyjamassa uutisia katsellen. (Kynttiläillalliset ravintolassa ovat täysin yliarvostettuja ja -hinnoiteltuja...!) Tästä aloitimme:

 
  
ja tähän lopetimme:

 

Ahkerampi amatöörikokki olisi leiponut itse, mutta minulla ei ole kakkuvuokaa eikä sähkövatkainta, joten luotimme jälleen pakasteruokakauppa Picardin apuun. Sitä paitsi jäätelökakku on parempaa kuin valmiilla kermavaahdolla koristeltu sokerikakku, jollaisen ehkä olisin voinut itse saada aikaan.  

Kaiken kaikkiaan siis aivan loistava syntymäpäivä, joka tosin olisi ollut vielä hauskempi, jos vanhemmat ja mummo olisivat olleet mukana. Ensi vuonna uusiksi... ellen sitten karkaa jonnekin näkymättömiin murehtimaan kolmosen ilmestymistä kakkosen tilalle.
 
Lopuksi suurkiitokset vielä tätäkin kautta kaikille minua Facebookissa muistaneille! 

8 kommenttia:

Duussi kirjoitti...

Onnea vielä kerran - ja ei mitään kriisejä! ;) Vaikka niinhän se on, niin kuin kaunokainen Maria Lundkin jossain haastattelussa totesi, että naisesta vanhenee ensimmäisenä silmäluomet. Kyllä meikäläinen ainakin sen jo meikatessa huomaa... :D

Onpas herkullisen näköisiä nuo pienet voileipä(?)suupalat, onks ne ihan itse tehtyjä vai jostain hankittuja? Vastaavanlaisen maistelulautasellisen voisi joskus itsekin yrittää väkertää!

Sanna kirjoitti...

Paljon onnea! Minusta kolmekymmpisenä (28 tulee tänä keväänä täyteen) on aivan suositeltavaa tykätä possuista, pinkistä ja oishan se aika outoa jos äitiä ei ois yhtäkkiä enää yhtään ikävä :D

Mossulan äippä kirjoitti...

Voi Fifi, älä huoli vanhenemisesta! Kun olin ikäisesi, eli täytin 29, oli minulla puolivuotias, pyöreäsieraiminen tyttövauva ja tunsin itseni nuoreksi.

Ikää tulee vuosi vuodelta, se on väistämätöntä ja luomiväriä saa levittää yhä ylemmäksi peittääkseen roikun. Mutta emme vaivu synkkyyteen, pakkanenkin laski 10 asteeseen ja tää käveli kaupungille ja takaisin lähikaupan kautta, yhteensä 1,5h. Mopoilta nuolut, ne nuolee nyt mua. Ja mulla on sua kauheeeee ikävä!

Mossulan äippä, laskutaidoton kirjoitti...

Näköjään sitä iän myötä unohtaa ne vähätkin laskennon rippeet, eli:vääntnöffinä tietenkin vasta haaveilin pyöreäsieraimisestani, ehdin täyttää jo trentat, ennenkuin hän syntyi.

pinea kirjoitti...

Onnea, onnea! Toiset ne alkaa tykätä vaaleanpunaisesta ja kaivata äitiä vasta kolkyt täytettyään :D (Nauru)ryppyjen lisäksi kutreihin ilmestyvät ensimmäiset harmaat hapset, mutta mitäpä noista kun ei nekään meistä.

p.s. kirjakauppa on paras paikka lahjoa itseään, olen samaa mieltä <3

Fifi kirjoitti...

Duussi: Kiitos kiitos :) Nuo alkupalat ovat samoin Picardilta. Siellä myydään vaikka mitä ruokia voileipäkakuista kanankoipiin, mutta kaikki ovat pakasteina. Nuo ovat suunnattoman herkullisia, yhdessä pakkauksessa on 4-5 eri sorttia. Tietty itsekin samanlaisia voisi tehdä, mutta se vaatisi jo melkoista innostusta näpertelyyn.

Sanna: Kiitos! Possut ovat kyllä parhaita :) ja äiti kyllä tosiaan ihmettelisi, jos yhtäkkiä yhteydenpito jäisi vallan minimiin.

Karhu: Mopoille kans nuolut & halit ja sulle ja ahmalle myös! <3

Itse asiassa sä olit vielä vääntnöf kun mä synnyin ja täytit 30 kun olin puolivuotias. :D Joka tapauksessa mä en osaisi millään kuvitella, että mulla olisi tässä iässä (ihmis-)vauva... mopo- tai kissavauva sen sijaan olisi ihana!

Pinea: Kiitokset! Kirjakaupat ovat yksi parhaita asioita elämässä, niistä ei yleensä ikinä pääse pois ostamatta jotain. Kirja on sitä paitsi (lähes) ikuinen: vaate voi jäädä pieneksi/suureksi, kulua puhki tms., mutta kirjasta on iloa vuosiksi eteenpäin.

Anonyymi kirjoitti...

eh bien ma belle! Oletkos huomannut,
että suomalaisista piirteistä on vaikea arvata ikää? Olemme jotenkin vesivärein maalattuja - kreikkalaiset
kotkannenät vaikuttavat vanhemmilta ennen kuin ovat trente!! Ihana kakku!

Laurita

Susu kirjoitti...

Fifi kuule - ikä on asenne- eikä vuosiasia! Mä en ainakaan tuu aikuiseks koskaan vaiks vuosia on jo yli quarante.

Tassult kans vähän kehruut!