perjantai 4. syyskuuta 2009

Oikeaa elämää

Viimeinen työpäiväni viime lauantaina sujui nopeammin ja kivuttomammin kuin uskalsin toivoakaan. Lisäksi Airelle vieraili Aixissa juuri samaisena päivänä ja käväisi piristämässä viimeistä iltapäivääni yhden Diabline-kierroksen ajan.
Nyt olen ollut jo melkein viikon hyvin ansaitulla kesälomalla ja siitä pari päivää vakituisessa piilopaikassamme Alppien keskellä. Täällä viettämiemme lomapäivien aikana olemme keskustelleet mm. elämän ominaisuuksista ja tulleet seuraaviin tuloksiin:
Oikeaa elämää, la vraie vie, ei ole...
- työnteko
- siivoaminen ja pyykinpesu
- keskikaupungin saastuneen ilman hengittäminen
- pomon totteleminen
- helteessä kituminen
- päivittäinen stressaavan liikenteen keskellä ajaminen.
Oikeaa elämää sen sijaan on...
- raikkaassa vuoristoilmassa oleskelu
- uiminen
- saksankielisen historiallisen romaanin lukeminen ulkona
- päivittäinen vedonlyönti siitä, mitä ruokaa illalla on tarjolla
- se, ettei ole mitään tarvetta tietää kellonaikaa
- Alppien yli lentävien lentokoneiden katselu ja niiden määränpään pohtiminen
- veljeni perheeseen äskettäin syntyneiden neljän mopsinpennun kuvien kuolaaminen netissä.
Onneksi oikeaa elämää on jäljellä vielä monta monta päivää!
PS. Arvonnan voittajille tiedoksi, että lähetin palkinnot maanantaina niille, jotka ovat antaneet minulle osoitteensa. Ilmoitelkaahan, jos kuoria ei jostain syystä ala kuulua.

7 kommenttia:

Pupuce kirjoitti...

Samaa mieltä tuosta mitä se oikea elämä EI ole, mutta miun näkemys oikeasta elämästä on toisenlainen.

Nyt herää sitten kysymys kuinka toteutetaan oikean elämän eläminen? Jos tiiät vastauksen, kerro miullekin! :)

Fifi kirjoitti...

Jaa'a, vaikea kysymys! Uskoisin, että jokaisella on vähän erilainen käsitys oikeasta elämästä ja etenkin, että se käsitys vaihtelee tilanteiden mukaan. Täällä, tällä hetkellä, minun oikea elämäni on blogissa kuvailemani kaltaista, mutta Suomessa ollessani siihen sisältyy paljon kaikkea muutakin (kuten mopsien rapsuttelua jne...). Olisi mahtavaa, jos tuota oikeaa elämää voisi elää jatkuvasti ja koko ajan eikä vain lomilla. Lottovoitto ehkä mahdollistaisi sen, tai eläkkeelle jääminen? Va savoir !

Susu kirjoitti...

Ai kuin hauskaa! Mun mielestä työn teko on oikeaa elämistä koska se on kivaa useinmieten:-)Ja siivoaminenkin joskus... Mut enemmän haluisin olla saaressa kissan kanssa ilman kelloa ja vaikkapa kulkea metsässä ja istua kynttilän valossa ja neuloa jotain ihanaa lankaa. Lottovoittoa ja eläkepäiviä odotellessa...

Mari kirjoitti...

Kiitos, sain jo alkuviikolla sinulta sen ihanan paketin :) Tämän muuton takia en vain ole päässyt asiasta bloggaamaan. Nyt onneksi tietokone toimii ja pääsen nettiin.... Pyykinpesukone, tv ja muutama muu vekotin ei toimi vielä. Ja kattolamppu on ainoastaan käytävässä ja mun makkarissa, jalkalampuilla on ollut viime iltoina käyttöä. Mutta, sinun pakettisioli tämän viikon piristys, kiitos.

opettajatar kirjoitti...

Ihanalta tuoksuva paketti tuli perille, kiitos kaunis!

Airelle kirjoitti...

how true! no, joidenkin työt ei niiden mielestä ole työtä ja heillä on tietysti onnea, mutta suurin osa meistä odottelee lomia kuten tekin. hyvää lomaa siis kaikille, joilla sellaista tällä hetkellä on ja tsemppiä kaikille meille, joiden on tehtävä töitä elantonsa eteen.
terkkuja Arlesin kupeesta

Fifi kirjoitti...

Susu: Juu, mutta sulla onkin kiva työ ja ennen kaikkea olet itse itsesi pomo! ;) Saarielämän kaipuun ymmärrän täysin, minäkin olisin mieluusti mökillä enemmän kuin yhden viikonlopun vuodessa, jos sitäkään.

Mari: Kiva kuulla, että paketti löysi perille ja että sisältö oli mieluisa! Tsemppiä muuton loppurutistukseen! :)

Opettajatar: Mukava kuulla! :)

Airelle: Elämä olisi ihanteellista, jos työtä ja lomaa olisi sopivassa suhteessa. Yleensä vain työtä on joko liikaa tai liian vähän ja lomaa aina liian vähän...! Gros bisous, oli todella hauska tavata vihdoin livenä!