perjantai 20. maaliskuuta 2009

Hauvoja siellä ja hauvoja täällä

Kiitokset kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille! Mukava kuulla, ettei kukaan ole vielä saanut yliannostusta mopseja. Voin siis hyvillä mielin raportoida kuvien kera viime lauantaina Tampereella pidetystä kansainvälisestä koiranäyttelystä, joka oli paitsi suurin näkemäni näyttely, myös henkilökohtaisella tasolla tärkeä: kyseessä oli nimittäin Mirkun ensimmäinen virallinen koiranäyttely junioriluokassa. Tähän asti hän on näytellyt vain epävirallisissa pentunäyttelyissä.

Näyttelypäivä oli antoisa, mutta varsin raskas. Mopsien kehät alkoivat jo klo 9 maissa, joten Salosta oli lähdettävä ajamaan Tampereelle vähän kuuden jälkeen. Koska äiti ja minä emme tunnetusti lähde suoraan sängystä minnekään, heräsimme neljältä, jotta olimme kuudelta lähtövalmiita. Pitkien automatkojen luottoystäväni herra TomTom avusti meidät perille, ja autollekin löysimme paikan jostain Pirkkahallin takapihan perukoilta. Kun olimme raahanneet häkin, reput, kassit, eväspussit ja kaksi koiraa – Mirkun ja äitinsä Gracen – valtavan, monisiipisen hallin toiseen päähän ja vallanneet itsellemme paikan kehän laidalta, olimme jo kuumissamme ja uupuneita. Koko hauskuus oli kuitenkin vasta alussa.

Paikalle odotettiin noin 7 000 koiraa ja mopsejakin oli näyttelyssä lähes 60. Tapasimme monia uusia ja vanhoja tuttuja ja lievää romantiikkaakin oli ilmassa:Mirkku suukottelee mopsikansan presidenttiä Fonzieta Espoosta.

Mirkku esiintyi kehässä edukseen:

(Kuvat ovat totuttuun tapaan klikattavissa 600x800-kokoon.)

Hän oli juniorinarttujen luokan kakkonen ja kaikista nartuista kuudes. Vaikka pokaaleja ja ruusukkeita ei tällä kertaa tarvinnutkaan kantaa Tampereelta kotiin, oli sijoitus erinomainen ensikertalaiselle. Mirkku osallistui myös kolmen muun mopon mukana mopsien kasvattajaluokkaan, josta irtosi voitto Mirden kasvattajalle Monika Kevin-Wichtille ja Kennel Troppolalle. Koska Mirkun näin ollen tuli osallistua myös näyttelyn lopuksi pidettävään isoon kehään, jossa kilpailevat kaikenrotuiset omien kehiensä voittajat, piti meidän odotella paikalla tuntikausia Mirkun esityksen jälkeen. Tapoimme aikaa mm. hakemalla kahvilakioskeista milloin mitäkin hyvää (minusta on tullut suuri metrilakujen ystävä sen jälkeen, kun aloin käydä koiranäyttelyissä!) ja shoppailemalla eläinaiheisissa myyntikojuissa. Mukaan lähtivät ainakin mopsikuvioinen torkkupeitto ja mopsikynnysmatto.

Näin suuressa tilaisuudessa aikataulut ymmärrettävästi pettävät. Ison kehän piti alkaa puoli neljältä, mutta se viivästyi lähes tunnin ja kasvattajien loppukilpailu siirrettiin samalla finaalin viimeiseksi. Olimme notkuneet tuhansien haukkujen keskellä jo aamuyhdeksästä saakka, joten viideltä oli jo korkea aika saada Mirkku vielä viimeisen kerran esiintymään. Pikku kippurahäntämme oli torkkunut äitinsä kanssa häkissään kaikessa rauhassa, joten hän oli meistä kaikista virkein. Yli kuudestakymmenestä kasvattajaryhmästä Troppolat sijoittuvat 12 parhaan joukkoon, mistä tietysti olimme iloisia.

Yhdeksän tunnin näyttelysession päätteeksi saimme vihdoin raahata kimpsumme ja kampsumme takaisin autoon ja kääntää Audin keulan kotia kohti. Siinä vaiheessa ei hallin ulosmenoportilla enää ollut valvojia ja etukäteen maksamani neljän euron parkkimaksu meni vallan hukkaan. Olin niin väsynyt, etten edes löytänyt autosta pitkien valojen säädintä ja jouduin pysähtymään maantien varteen bussipysäkille rämpyttämään valokatkaisijaa. Kotiin kuitenkin pääsimme turvallisesti viidentoista tunnin reissun jälkeen. Seuraavana aamuna uni maittoi niin kippurahännälle kuin emännillekin...!

Onneksi tänä viikonloppuna voimme ottaa rennosti. Mirkku näyttää mallia relax-asenteesta:Kelpaahan hänen lojua, kun Fifi hankkii pienelle elannon. Sain nimittäin bloggaajaurani ihka ensimmäisen sponsorilahjan! Jokin aika sitten sain Pedigreeltä sähköpostin, jossa ystävällisesti tarjottiin DentaStix-hammashoitoluita kokeiltavaksemme. Tänään hain paketin postista, ja Guru ja Mirkku saivat heti ryhtyä taistelemaan hammaskiveä vastaan. Tikut olivat ilmeisesti herkullisia päätellen nopeudesta, jolla ne katosivat mopojen pohjattomaan kitaan:

Lopuksi tarjotaan kevätsiivousapua kaikille niille, joiden tietokoneen näyttö kaipaa puhdistusta. Oivan ja tehokkaan siivousmenetelmän löydätte täältä.

Keväistä viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi noita mopseja, ovat kyllä suloisia! <3

Anonyymi kirjoitti...

Anna, Mirkulle pusuterkkui, on se niin söpö, hih...