maanantai 26. toukokuuta 2008

Maalaistunnelmissa pääkaupungissa

Kuluneena viikonloppuna oli taas säännöllisen Mirkkukokouksen aika, ja tällä kertaa oli minun vuoroni lähteä mirkuttamaan Espooseen T-M:n luo. Poikkeuksellisesti venytimme viikonloppua kaksiöiseksi ja kolmipäiväiseksi, jotta ehdimme sekä mirkuttaa enemmän että katsoa Euroviisuja. Baareissakin tuli vietettyä iltaa, mikä aiemmin on jäänyt vain suunnittelun asteelle.

Perjantai-iltana tosiaan laitoimme Mimin väliaikaisesti tauolle ja suuntasimme Helsingin yöhön. En ole juurikaan aiemmin pääkaupungin baareissa käynyt, joten luotin T-M:n asiantuntemukseen. Ensin pyrimme hotelli Tornin 14. kerroksen baariin, mutta sen ollessa täynnä jouduimme ensin tyytymään kuohuviinilasillisiin jonkin toisen baarin terassilla (olen unohtanut paikan nimen, mutta kuohuviini oli hyvää!). Toisella yrityksellä onnisti ja pääsimme ihailemaan Tornista auringonlaskua Helsingin yllä:Tornista oli mainio näköala myös lempipaikkaani Helsingissä:Tornista siirryimme Zetoriin, jonne halusin ehdottomasti päästä. Meininki oli hulvaton: joka puolella traktoreita, vanhoja kylttejä ja mainoksia, musiikkina Suomen euroviisuja, Frederikiä ja muuta entisaikojen Suomi-musaa. Kerrankin ei tarvinnut panostaa baaripukeutumiseen, vaan farkut ja t-paita sopivat miljööseen loistavasti. Napsin koko illan kuvia hauskoista kylteistä:Tunnelma oli eksoottisen maalainen ja viihdyimme niin loistavasti, että koti-ikävä iski vasta aamukahden jälkeen. Nakkikioskireissun jälkeen pyydystimme taksin melko helposti ja pääsimme lopulta nukkumaan hiukan ennen neljää. Aamuisten käynnistysvaikeuksien jälkeen pääsimme taas liikkeelle, tällä kertaa pari astetta elegantimmissa fiiliksissä: koska olin Helsingissä, en halunnut jättää väliin käyntiä uudessa Louis Vuittonin liikkeessä. LV:ltä lähdimme lautalla Suomenlinnaan lounaalle, tosin kävely siellä jäi minimiin, koska olin jälleen kerran varustautunut maastoon sopimattomilla korkokengillä. Hienosta päivästä oli nauttimassa runsaasti ihmisiä, mutta saimme silti onneksi paikan lautan ulkokannelta, joten minä onnistuin poislähtiessä ottamaan taas muutaman valokuvan:

Illalla oli vuorossa vuosittainen eurooppalainen istuma- ja kuuntelurupeama, jonka jaksoimme seurata loppuun asti vaaleanpunaisen kuohuviinin voimalla. Itse olisin suonut viisuvoiton Venäjän sijasta Portugalin kauniille balladille. Plushenko on tietysti huimaavan taidokas, mutta mitä tekemistä taitoluistelulla on laulukilpailussa? Onneksi sentään kukaan seksiin panostava takapuolenkeikuttaja ei voittanut.

Kulttuuriohjelma jatkui sunnuntaina EMMA-museossa impressionistinäyttelyn parissa. Monet'n teoksia oli esillä 12 ja niiden lisäksi useiden suomalaisten impressionismista inspiroituneiden taiteilijoiden töitä. Näyttely oli auki viimeistä päivää, onneksi vielä ennätimme nähdä sen! Lounastimme Helsingissä Nuevossa ja söimme jälkiruokakakut Café Strindbergillä. Sitten olikin jo kiire takaisin Espooseen mirkuttamaan...! Mireillen parissa iltapäivä vierähti niin vikkelästi, että pääsin lähtemään kotimatkalle vasta klo 21. Tein välilaskun Salossa ja yövyin kotona, jotta pääsin aamulla Gurun hellästi herätettäväksi.

Vauhtia ja vilinää siis riitti yhden viikonlopun tarpeisiin. Suurkiitokset "emännälle" ja ei kun seuraavaa MM-kongressia suunnittelemaan...!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Loistava t-paita, mistä tuollasia saa?! Ei enää ihan ajankohtainen, mutta hilpeä silti:) Zetor vaikutti myös veikeältä paikalta, täytyspä joskus mennä käymään...

Kiitos mukavista kirjoituksista, olen jo pitkään lueskellut, ei vain ole tullut kommentoiduksi.

Fifi kirjoitti...

Kiva, että kommentoit! On aina hauskaa tutustua uusiin lukijoihin. :) Kiitos myös linkistä omaan blogiisi, kävin saman tien siellä visiitillä.

T-paita on hankittu pari vuotta sitten ainejärjestöni kautta, muistaakseni niitä myi humanistien järjestö Humanitas tms. Kokeile googlettaa, ehkä niitä saa edelleen jostain! Zetoria suosittelen ehdottomasti, kunhan on liikkeellä huumorimielellä.