keskiviikko 8. elokuuta 2012

Jauheliha-curry-kikhernepiirakka

Tänään poikkeuksellisesti toinenkin postaus. Kehitin eilen äärimmäisen hyvän piirakkareseptin vanhaa ohjetta mukaillen, ja koska reseptiä on minulta pyydetty, kirjaan sen tänne. (Blogin kautta sama ohje tulee julki myös Facebookissa ja Twitterissä.)

Piirakka vaatii seuraavat tarpeet:

- 1 valmis piirakkataikina (ranskaksi pâte brisée, en tiedä onko sille tiettyä suomenkielistä nimeä, mutta itse käyttäisin tähän ihanaa ruispiirakkataikinaa, jota ei tietenkään täältä saa)
- 300-400 g naudan jauhelihaa (Ranskassa perusjauhelihapaketti painaa 350 g ja se oli tähän juuri sopivan kokoinen)
- 1 pieni tai keskikokoinen paprika
- 1 purkki kikherneitä
- 2 sipulia
- 2 dl ranskankermaa/crème fraîche (kummalla nimellä se nykyään Suomessa kulkee?)
- 2 kananmunaa
- 1 vihreän sitruunan mehu
- 1 rkl currya
- oliiviöljyä, suolaa, pippuria

Pese ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja paista oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää curry, sitten jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää paprikakuutiot, kun liha on melkein kypsää, jotta ne lämpiävät vähän, mutta eivät pala.
Huuhdo ja valuta kikherneet.
Lämmitä uuni 180°C. Levitä taikina piirakkavuokaan ja töki pohjaa haarukalla.
Sekoita kulhossa munat, crème fraîche, jauheliha-paprikaseos ja kikherneet. Lisää vihreän sitruunan mehu. Suolaa ja pippuroi maun mukaan. Kaada piirakkavuokaan ja paista n. 35 minuuttia. 

 

1 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Kiitti ohjeesta! Tää "alusta asti" koulutettu tietenkin tekee pohjan itse ja sit utelee et käytitikö curryjauhetta vai currytahnaa? Meidän huushollis laitetaan varmaan molempia ja tuplamäärä:-)