torstai 8. maaliskuuta 2012

Ei enää talvi, ei vielä kevät

Talvesta kevääseen pääsee nopeimmillaan noin neljässä tunnissa, totesin viikko sitten, kun nousin lentokoneeseen lumisohjoisessa Suomessa ja laskeuduin toisesta koneesta 16-asteisessa, aurinkoisessa Provencessa. Etelänsuuntainen kotimatkani tosin alkoi vähän nihkeästi: ensin aloitteleva bussikuski ajoi Helsinki-Vantaalla harhaan ja päätyi lähtöaularampin sijasta alakerran tuloaulan eteen parkkipaikalle, ja sitten topakka turvatarkastustäti tahtoi tutkia omaisuuteni varsin perusteellisesti (ei sentään ottanut karjalanpiirakoitani käsilaukusta pois). Ontuvan alun jälkeen kaikki muu sen sijaan sujui sutjakammin kuin Strömsössä konsanaan, ja sain lennolla extrapalveluakin: lentoemäntä kiikutti minulle puolisalaa pussillisen KLM:n kahvin kanssa tarjoamia Punselie's-toffeekeksejä tiedusteltuani, saako niitä ostaa Schipholin kentän herkkukaupasta. Ovat muuten todella hyviä!

(kuva)

Aivan kevät täällä ei sentään vielä ole. Hyinen mistraali on puhaltanut päiväkausia ja vaikka taivas on tuulen ansiosta kirkkaansininen ja aurinko paistaa, ei lämpötila kohoa paljon 13 asteen yläpuolelle. Kadut ovat sentään sulat ja talvikengät saavat suosiolla odottaa seuraavaa talvea, toisin kuin Turussa (kuva viime tiistailta):
 
 
Roudasin taas kerran Suomesta kilokaupalla kaikkea hyödyllistä:
 
 
Kahden viikon tauon jälkeen oli taas hauska jatkaa lupaavasti alkanutta kyttäystoimintaani. Naapurin miehen luota on jo kahtena tai kolmena aamuna hiippaillut ulos harmaahiuksinen mies. Onkohan kyseessä miehen isä tai vastaava sukulainen, vai onko hänellä salainen homosuhde? Vastapäisen talon miehen ikkunasta taas katseli eilen ulos nuori nainen, jota en ole siellä ennen nähnyt. Kevät taitaa olla rakkauden aikaa muillakin kuin eläimillä. Riitelevän pariskunnan pihalta on nyt kuulunut huudon sijasta armotonta sahaamista, remontti siis jatkuu ja parisuhdekin ilmeisesti. 
 
Muut asiani eivät sen sijaan ole pahemmin edistyneet. Sairausvakuutuskorvauksistani ei ole kuulunut toistaiseksi mitään. Viimeksi eilen lähetin tiedustelumeilin, johon olen saanut jo kaksi kertaa vastauksen "asianne on käsittelyssä, kehotamme teitä olemaan kärsivällinen". Taatusti ovat joko hukanneet paperini tai nakanneet ne roskikseen jo aikoja sitten. Odotan jännityksellä jatkoa.   

     

2 kommenttia:

Tiina Kovanen-Bergman kirjoitti...

Aika hauskalle näyttää tuo tuliaiskuva :) Olen tuskaillut kun en löydä kunnon tiskiharjaa, poikani on kummastellut kun ei täältä löydy pepsodenttia ja Elovenaa toi mieheni Suomesta pari viikkoa sitten. Aika samoilla jäljillä siis ollaan, Carrefourista olen muuten löytänyt Fiskarsin tuotteita joku aika sitten, vink vink. Mukavaa loppuviikkoa!

MaaMaa kirjoitti...

Sää on tosiaan ihanan aurinkoinen, mutta vielä pirun kylmä. Ikkunasta katsoessa tekee mieli lähteä ulos kevättaki päällä, mutta lämpömittaria vilkaistua sitä on pakko ottaa vaan kunnon duffeli ... ;D

Tämän viikon lopulla pitäisi täällä helvetiassakin kohota lähes +20°C:een...jEEE!