tiistai 22. kesäkuuta 2010

"Mökillä" vuoristossa

Kunnon suomalaisen tavoin minä vietän (ennakko-)juhannusta ranskalaisella "mökilläni" eli pikku hotellissa Alpeilla. Tänä vuonna onni ei näytä varsinaisesti potkivan meitä takapuolelle, koska sää on pikemminkin suomalainen kuin eteläranskalainen: +13°C, harmaat matalat pilvet verhoavat vuorenhuippuja eikä ulkona tarkene kunnolla istua puolta tuntia pitempään. 

Tällä kertaa me sentään olemme varustautuneet edellisvuosia paremmin. Sunnuntaina laukkuja pakatessamme hotellista soitettiin ja muistutettiin, että täällä on viileää; omistajapariskunta on vuosien varrella tottunut näkemään minut ohuissa kaupunkivaatteissa ja avokaulaisissa kesämekoissa! Parhaillaan minulla on päälläni t-paita, collegehousut ja -takki, fleecetakki ja sukat enkä siltikään tunne oloani erityisen lämpimäksi. Ihan kuin omalla mökillä! Tuulipuku voisi myös olla käyttökelpoinen, mutta sitä en tosiaan tullut ajatelleeksi pyytää äitiä lähettämään.

Kertoilen lomakuulumisiani tulevien päivien aikana sitä mukaa, kun kerrottavaa ilmenee. Takaisin Aixiin palaan heinäkuun ensimmäisinä päivinä.      

4 kommenttia:

Airelle kirjoitti...

hyvää lomaa teille! ilmat eivät todellakaan suosi, tässä jo mietin, mitä iloa on asua etelä-Ranskassa, jos lämpötilat ovat tällaiset. Pariisissa oli kylmempää kuin Helsingissä viime viikonloppuna!
yrittäkää kuitenkin pitää hauskaa ja levätä!

Fifin maman kirjoitti...

Hoplaa, hyvää juhannusta vaan!
Hienosti tehty madamelta, että ilmoitti viileästä. Ja on teillä nyt ainakin kunnon raitasukat ja t-paidat :)

Täällä on sellaista, että tarkenee, muttei tule hiki, aika passelia siis, mutta odotapa, kun viikonvaihteessa sataa ja tuulee...

Onneksi saa olla omassa kodissa (ei siis juhannuspakkomökkeilyä)ja tehdä kässyjä ja lukea ja rapsuttaa mopseja.
Terveisiä ja bon Jean!

Susu ja Tassu kirjoitti...

Terveiset suomalaiselta mökiltä, jossa on paleltu mukavasti muutama päivä. Onneks on villasukkia ja villapaitoja mukana runsaasti:-)

Hyvää Juhannusta teillekin!

Stello kirjoitti...

Ihailtavaa asiakaspalvelua, etta soittivat ja ilmoittivat viileasta ilmasta! =D