torstai 13. marraskuuta 2008

Hiljaista ja hämärää

Tässäpä tiivistettynä kuluneen viikon tunnelmat. Olen ollut viime perjantaista asti Salossa nauttimassa koirien hellyttävästä seurasta; maanantaina nimittäin työt kutsuvat, enkä todennäköisesti pääse moikkaamaan mopojengiä kuin silloin tällöin.

Maanantai-illan vietimme ilman sähköä, sillä valot sammuivat syysmyrskyn seurauksena ja syttyivät vasta kaksi ja puoli tuntia myöhemmin. Tunnelma kynttilöin valaistussa kodissa oli erikoinen, vähän kuin jouluna. Istuimme kaikki rauhassa olohuoneessa, juttelimme niitä näitä ja katselimme kynttilöiden seinille heijastamia varjoja. Koiratkin istuivat alkuhämmennyksen jälkeen hiljaa sylissä rapsutettavina. Yritin lukea ja kutoa kynttilänvalossa, mutta hämäryys alkoi rasittaa silmiä, joten tyydyin olemaan tekemättä mitään. Muistelin, kuinka Myrskyluodon Maijassa vietettiin hämäränhetkiä, joiden aikana vanha Olle kömpi tupaan kertomaan talonväelle tarinoita. Nyt meilläkin oli oma, harvinainen hämäränhetkemme. Niitä voisi viettää lisääkin, ei siihen välttämättä sähkökatkosta tarvita.

Kirjoista puheen ollen, luin eilen loppuun Riivauksen ja aloitan tänä iltana uuden romaanin, jonka valitsin lähes yksinomaan nimen perusteella: Le Cercle littéraire des amateurs d'épluchures de patates (The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society) eli suunnilleen perunankuoripiirakoiden ystävien kirjallinen seura. En tiedä etukäteen juuri muuta kuin että kyseessä on toisen maailmansodan aikaan sijoittuva kirjeromaani, mutta kaikki netistä löytämäni arvostelut ovat olleet yksimielisesti positiivisia ja vilisseet ylistäviä adjektiiveja. Kirjeromaaneihin törmää nykyisin niin harvoin (en ole tainnut lukea ainuttakaan sitten Vaarallisten suhteiden...!), että rakenne ja kirjan nimi riittivät vakuuttamaan minut. Toivottavasti en pety!

Viikon mopsiuutinen: Guru oli tänään leikkauksen jälkitarkastuksessa Kirkkonummella, ja silmät todettiin hienosti parantuneiksi. Vihreä muovikauluri sai kyytiä ja Tärppä on taas entisellään. Lainaan oheen postauksen kuvitukseksi Jennan ottaman kuvan, joka on yksi suloisimmista näkemistäni mopsiaiheisista valokuvista:

Photobucket

Kuvassa on Gurun äidin Carlan ja Kalle-sulhasen yhteensolmiutuneet hännät. Pentuja odotellaan jouluksi!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että Gurppa on taas entisellään! Rapsutuksia molemmille koirukislle. Tuota jääpäläkokeilua pitää vakavasti harkita...siihen saakka odotellan sähkökatkoja:-)

M'man kirjoitti...

Sopo kuva:)