lauantai 6. syyskuuta 2008

Ei tässä sokerista olla, mutta...

Kolmen Pupucen luona vietetyn päivän jälkeen olemme jälleen palanneet perinteiseen piilopaikkaamme, tuppukylääkin pienempään alppikolkkaan. Tällä kertaa tänne tosin on eksynyt vähän liikaa väkeä meidän makuumme: viikonlopuksi hotellin on vallannut 27-henkinen suku jokavuotista kokoustaan varten, joten me pysyttelemme lähinnä omissa oloissamme huoneessamme, baarissa pöytäjalkapallon lumoissa tai sään salliessa puutarhassa. Parhaillaan sää kyllä ei salli oleskelua pihalla, sillä sataa sataa ropisee niin, ettei edes ympäröiviä vuoria kunnolla näy, ja luonto hemmottelee +16°C lämpötilalla.
Pupucen luona sää oli otollisempi lempilomapuuhaani liskoiluun (lézarder eli lojua – mieluiten auringossa – tekemättä mitään, vrt. lézard = sisilisko). Taivas oli useimmiten pilvessä, mutta tarkenin silti uida joka päivä, ja E. ennätti taas kärähtää hummerinpunaiseksi loikoiltuaan kuivattelemassa ilman auringonvarjoa tai -voidetta. Myös pilvessä oleva aurinko polttaa! Tällä kertaa vierailimme kolmisin ihailemassa ja valokuvaamassa seudun tunnetuinta nähtävyyttä, roomalaisten rakentamaa akveduktia Pont du Gardia. Kuten viime vuonna, istuimme taas iltaa Pupucen, Kullan, koiran ja kahden kissan hurmaavassa seurassa. Suurkiitokset ystävällisyydestänne ja vieraanvaraisuudestanne ja tervetuloa vastavierailulle Turkuun!!!
Sade sen kun jatkuu... Toivottavasti ensi viikolla valkenee, jotta pääsemme yrittämään uudelleen murmelinbongausta Prapicissa. Ostin ennen lomaa Decathlon-urheilukaupasta täydelliset retkeilyvarusteet: fleecejakun, vetoketjuilla capreiksi lyhennettävät retkeilyhousut ja selkärepun. Tällä kertaa mukana on myös kiikarit, joten edes yhden murmelin olisi parasta näyttää nenänpäätään, jotta kaikki valmistelut eivät osoittautuisi turhiksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei tietenkään lomalla sade ole mukava, mutta kun täällä sataa harva se päivä, olisi lohdullista, että jossain muuallakin edes hiukan.

Mukavaa loman viettoa ja retkeilyä ja patikointia, muistakaa todella voidella nahka, vaikkei paistakaan.

Guru palasi kotiin ja kaikki hyvin, moporalli voi jatkua.
Tem tem mank

M'man kirjoitti...

Hus hiiteen se 27 hengen sakki, etta kyyhkylaiset paasisivat rauhassa jatkamaan lomailuaan ;)