perjantai 8. joulukuuta 2006

Joulutunnelma kadoksissa


Johtunee kelvottomasta säästä, etten vielä kertaakaan ole päässyt minkäänlaiseen joulutunnelmaan. Töissä soivat joululaulut aamusta iltaan ja kauppakeskuksen joulukoristelut olivat paikallaan jo marraskuun puolivälissä, mutta mikään ei auta. Uskoisin todennäköisesti, jos joku väittäisi, että on lokakuun loppu.

Kokosin äsken perinteisen provencelaisen jouluseimeni. Kartutan santon-kokoelmaani vuosittain. Toistaiseksi minulla on varsinaisen seimirakennuksen ja perussetin (Joosef, Maria, Jeesus, härkä ja aasi) lisäksi enkeli, paimen lampaineen ja koirineen, tietäjät ja kameli, musta kissa ja valkoinen kissa, siili, hanhi, sorsa, iso kettu ja pieni kettu, pupu, possu, kukko, kana ja kaksi tipua. Saa nähdä, mitä uusia hahmoja hankin ensi jouluksi. Fouquen kuuluisa santon-paja Aixissa on onneksi auki ympäri vuoden.

Talven puuttuminen harmittaa siksikin, että ostin hiljattain uuden mustan toppatakin ja uudet talvikengät, joita en ole päässyt vielä kertaakaan käyttämään. Lisäksi olen kutonut kolme kaulaliinaa, jotka nekin ovat nyt turhia. On toki mukavaa, etteivät kadut ole liukkaita ja ulos voi mennä kevyessä syystakissa, mutta voisin silti mielelläni ottaa edes pari pakkaspäivää...!

Olen päättänyt ajatella gradua mahdollisimman vähän näin joulun alla ja etenkin joulun aikana. Töissä alkaa olla jo niin paljon kiireitä, etten yhtään välittäisi gradun tuomasta lisästressistä. Tammikuussa alan jälleen miettiä sitä oikein kunnolla. En ole parhaillaan kovinkaan vakuuttunut ykkösteoriaosani kelvollisuudesta, mutta koska en enää ehdi professorin vastaanotolle keskustelemaan siitä, annan koko homman olla ja palaan asiaan vasta Aixista tultuani. Ehtii sitä muokata silloinkin.

0 kommenttia: